Άρθρο Localit 25 Ιουνίου, 2018

Ιταλία: Χάνει τα παραδοσιακά της  προπύργια η κεντροαριστερά στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχασε σημαντικές πόλεις στις οποίες κυβερνούσε επί δεκαετίες κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των ιταλικών δημοτικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης οι Δημοκρατικοί έχασαν την μάχη στις πόλεις Πίζα, Σιένα και Μάσα, στις οποίες υπερίσχυσε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς.

Στην βόρεια Ιταλία η πόλη Ίμολα περνά από την διαχείριση της κεντροαριστεράς σε εκείνη των Πέντε Αστέρων, τα οποία στον Νότο κερδίζουν και στο Αβελίνο. Χάνουν όμως την Ραγκούζα της Σικελίας, στην οποία είχαν κυβερνήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να διατηρήσει τη δημαρχία στην πόλη της Αγκόνα και μπόρεσε να υπερισχύσει και στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Απουλίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η Λέγκα και η κεντροδεξιά καταφέρνουν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά τους, ότι τα Πέντε Αστέρια διαθέτουν σαφώς μικρότερη δύναμη σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου και επιβεβαιώνουν την βαθιά κρίση που διέρχεται η ιταλική κεντροαριστερά.

Αναμένονται τώρα πρωτοβουλίες από μέρους στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο την έναρξη νέας πολιτικής φάσης σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα επαφή με την εκλογική βάση του κόμματος που ίδρυσε πριν από έντεκα χρόνια ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, ο Βάλτερ Βελτρόνι.

Πηγή:ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…