Άρθρο Localit 30 Ιουλίου, 2015

Ισραήλ: Με νόμο αναγκαστική σίτιση απεργών πείνας

ΝετανιάχουΤην με νόμο  αναγκαστική σίτιση των κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας υιοθέτησε το κοινοβούλιο του Ισραήλ, σε μια κίνηση που βρίσκει εντελώς αντίθετο τον ιατρικό σύλλογο της χώρας.

Μετά από μακρά κοινοβουλευτική συζήτηση στην οποία αντεπεξήλθε με επιτυχία ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο νόμος αυτός υιοθετήθηκε με 46 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά στην 120μελή Κνεσέτ.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι οι απεργίες πείνας Παλαιστινίων στις φυλακές του μπορεί να έχουν ως κατάληξη τον θάνατό τους και να πυροδοτήσουν κύματα διαμαρτυριών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος του Ισραήλ, ο οποίος θεωρεί την αναγκαστική σίτιση μορφή βασανιστηρίου και ιατρικώς επικίνδυνη, κάλεσε τους Ισραηλινούς γιατρούς να μη συμμορφωθούν με τον νόμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…