Άρθρο Localit 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Ισπανία: Επεκτείνονται τα μέτρα περιορισμού στην περιοχή της Μαδρίτης

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα στην περιοχή της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία της Covid-19 επεκτείνονται και σε νέες ζώνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία τους από τη Δευτέρα, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στην εργασία τους ή στο γιατρό. Η απόφαση αυτή αυξάνει τον αριθμό των πολιτών που επηρεάζονται από τους περιορισμούς στην περιοχή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους. Από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μαδρίτης, που αποτελεί εστία του κορονοϊού, προέρχεται πάνω από ένα τρίτο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown oλόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιγια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…