Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2015

Ιρλανδία: Αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις περικοπές του 2008

ΙρλανδίαΣε μερική αποκατάσταση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις περικοπές που είχαν επιβληθεί λόγω της οικονομικής κρίσης συμφώνησαν κυβέρνηση και συνδικάτα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν.

Όταν ξέσπασε η κρίση, το 2008, έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων 15%, κατά μέσο όρο. Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, οι εργαζόμενοι με ετήσιες απολαβές 30.000 ευρώ ή λιγότερα θα πάρουν αύξηση 7%. Όσοι έχουν ετήσιο μισθό άνω των 100.000 ευρώ θα πάρουν αύξηση μόνο 1%.

Οι αυξήσεις αυτές “εναρμονίζονται με την απαίτηση της κυβέρνησης για σύνεση, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η δουλειά που έγινε για να εξυγιάνουμε την οικονομία μας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο με κανέναν τρόπο”, είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Χάουλιν, το κόστος για την κυβέρνηση από τις αυξήσεις των μισθών θα φτάσει τα 566 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…