Άρθρο Localit 12 Ιανουαρίου, 2023

Ηράκλειο: Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου ικανοποιείται με την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξής, σε  κτίριο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της δομής, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη , του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη, του διευθυντή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φανούρη Οικονομάκη, της προέδρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιάννας Ανυφαντάκη καθώς και υπηρεσιακών  στελεχών.

Το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ  στεγάζεται σε ακίνητο 270 τ.μ. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 47-49 και το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και φροντίδας υγείας σε ηλικιωμένους. Έχει στελεχωθεί όπως όλα τα αντίστοιχα Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου από επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές και Οικογενειακούς Βοηθούς και σε αυτό θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι της 1η Δημοτικής Κοινότητας ανεξάρτητα από την ηλικία, θρησκεία και εθνικότητα καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν ειδικές καταστάσεις ,όπου απαιτείται άμεσα κοινωνική παρέμβαση. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιοχής.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του αμέσως μετά τα εγκαίνια της δομής εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας : «ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του κέντρου του Ηρακλείου πήρε σάρκα και οστά. Πλέον, χάριν στην επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής έχουν στη διάθεσή τους πιο εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι απαραίτητες ειδικά για ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Για αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτήν την νέα δομή, το δεύτερο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ που θα λειτουργεί στην 1η Δημοτική Κοινότητα δηλαδή,  καθώς το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγίας Τριάδας θα εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του κανονικά».

Η διαδικασία ανεύρεσης , διαμόρφωσης και ολοκλήρωσης του κτιρίου έγινε μετά από συνεργασία των Αντιδημαρχιών Δημοτικής Περιουσίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πράσινο φως» για την ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης της Λεωφ.…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ελασσόνας: Σε εξέλιξη ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων», προϋπολογισμού…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η συγκέντρωση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ολοκλήρωσε τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας…