Άρθρο Localit 28 Απριλίου, 2022

Ηράκλειο: Το ολοκληρωμένο Σχέδιο του Δήμου, για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας

To ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Ηρακλείου για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τουρισμού  Γιώργος Σισαμάκης, στη διάσκεψη των πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα urbact KAIROS, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mula της Ισπανίας, στις 27 Απριλίου 2022.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης οι πόλεις –  εταίροι του προγράμματος (Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Mula – επικεφαλής, Δήμος Cezena, Δήμος Ukmerge, Δήμος Belene, Δήμος Malborg, Δήμος Sibenek) παρουσίασαν τα δικά τους ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης  ενώ ακολούθησαν τρία παράλληλα εργαστήρια όπου έγινε και η αξιολόγηση  των σχεδίων.

Στην αξιολόγηση και παρουσίαση του Σχεδίου συμμετείχαν η υπεύθυνη έργου, Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Ζαχαρένια Δρόσου, ο Τεχνικός Σύμβουλος Κώστας Καμπέρης και το  μέλος της Τοπικής Ομάδας Δράσης πολιτών Μανώλης Πετράκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δημόσια πολιτική συζήτηση με τη συμμετοχή των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων που βρέθηκαν στην Mula  (Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κα. Noela Arroyo Δήμαρχος Cartagena, κος Matteo Montanari Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Cesena, κος Diego Jose Mateos Δήμαρχος Lorca, κος Jeronimo Moya Δήμαρχος Cehegin,).  Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Ευρωβουλευτής Marcos Ros.

Ο κ Σισαμάκης στην τοποθέτησή του,  αφού αναφέρθηκε στη κρισιμότητα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού πριν από την υλοποίηση οποιασδήποτε δράσης  έκανε αναφορά στο σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου  και για την αναγκαιότητα της ανάδειξης των πόλεων με όχημα το πολιτιστικό τους απόθεμα: «Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT Δίκτυο KAIROS, μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την αναβάθμιση μιας υποβαθμισμένης περιοχής όπως η Αγιά Τριάδα με την συμμετοχή των πολιτών (δημιουργία Τοπικής Ομάδας Δράσης) και με την προσέγγιση από τα κάτω προς τα πάνω. Αλλά επίσης μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, καλές πρακτικές αλλά και να βρούμε κοινό τόπο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν».

Όπως σημειώνεται, το ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Ηρακλείου για την αναζωογόνηση της Αγίας Τριάδας θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου δια του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…