Άρθρο Localit 08 Οκτωβρίου, 2018

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018»

Print

Ξεκινά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018». Πρόκειται για μία διοργάνωση του δήμου Ηρακλείου, της περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του καφέ «ΜΑΡΙΝΑ» στο λιμάνι της πόλης. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και οι ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις θα είναι: στις 11/10 από 17:00 έως 22:00 & 12, 13, 14/10  από 12:00 έως 22:00.  Το πρώτο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018» είναι αφιερωμένο στο ΛΑΔΙ, το ΚΡΑΣΙ και το ΠΑΞΙΜΑΔΙ. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου

Έναρξη εκδηλώσεων Φεστιβάλ (17:00-19:00)

Μαριλένα Καμπά – Αν. Καθ. Ιατρικής: «Οι Ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου»  Απόστολος Σπύρου – Αν. Καθ. Χημείας: «Ανάλυση της σύστασης του ελαιόλαδου»

Μαριάννα Καραμάνου – Αν. Καθ. Ιατρικής: «Δίπυρος άρτος (παξιμάδι) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Νίκος Μηλιαράκης – οινοποιός, πρ. Δικτύου Wines of Crete : «Το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί χθες – σήμερα – αύριο»

11-12-13-14/10 (19:00-21:00) : Γνωστοί Έλληνες chef (Τάσος Παπαδάκης, Χρήστος Λάππας, Δημήτρης Τσανανάς, Παναγιώτης Βρανάκης) μαγειρεύουν για σας!

11-12-13-14/10 : Ντόπιοι παραγωγοί εκθέτουν προϊόντα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο …

12-13-14 /10 (13:00 -15:00 & 17:00 -19:00) : Μέλη γυναικείων συνεταιρισμών και  γνωστοί chef μοιράζονται τις συνταγές τους και προσφέρουν γευστικές δοκιμές.

 

Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

11-12-13-14/10 στις 20:30 : μουσικές βραδιές με κρητική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.

12-13-14 /10 (14:00-15:00) :   Παραδοσιακοί σκοποί και χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο «ΧΝΑΡΗ».

Πέμπτη 11/10: Η Γεωργία Νταγάκη σε μια μοναδική συναυλία.

Παρασκευή 12/10: Η μουσική παρέα του Δ. Παγωμένου (Ν. Βογιατζάκης, Α. Κανακάκης, Ά. Τερζάκης, Ν. Παγωμένος, Μ. Πινακουλάκης) ερμηνεύει όχι μόνο δικά της τραγούδια αλλά και σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Σάββατο 13/10: Το μουσικό σχήμα “ΕΡΑΝ” με παραδοσιακές μελωδίες μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο.

Κυριακή 14/10: Κρητική βραδιά με τους τα αδέρφια Απολλωνία, Αντώνη και Νίκο Ξυλούρη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Σταθερά αντίθετη η δημοτική αρχή με την επίγεια διέλευση του τρένου προς το λιμάνι

Την κάθετη αντίθεσή της καταθέτει η δημοτική αρχή της Πάτρας στο ενδεχόμενο επίγειας διέλευσης του…

Ενδιαφέρουν 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΚΟΛΑΣΗ;»

Εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες: Παράδεισος ή Κόλαση», φιλοξενεί το το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου…