Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2023

 Ηράκλειο: Εντός του 2023 θα παραδοθεί ένα μεγάλο μέρος του Πάρκου Ερυθραίας

Το Πάρκο Ερυθραίας, ένα έργο το οποίο περίμεναν τα νότια προάστια του Ηρακλείου εδώ και δεκαετίες έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα οι εργασίες στο πρώτο τμήμα του Πάρκου ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου και προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στην αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη περπάτησε στην περιοχή των εργασιών και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία τους.

«Το Πάρκο Ερυθραίας υπήρξε όραμα δεκαετιών για την πόλη και δίκαιο αίτημα των κατοίκων στις Μεσαμπελιές και στις γύρω περιοχές. Επιτέλους έφτασε η στιγμή για να γίνει πραγματικότητα. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του πρώτου έργου θα παραδοθεί εντός του έτους. Όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις οι Ηρακλειώτες θα έχουν στη διάθεσή τους έναν πολυχώρο αναψυχής, πρασίνου και άθλησης, ένα μητροπολιτικό Πάρκο επί της ουσίας, το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρο το νότιο κομμάτι του Ηρακλείου και θα αποτελέσει πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες», ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα. Το πρώτο από αυτά τα τρία είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια).

Στην συγκεκριμένη παρέμβαση προβλέπεται η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής και ποδηλατόδρομου, περιοχών πρασίνου, ανάπαυσης, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων, χώρου με τραπεζόπαγκους και μία μικρή παιδική χαρά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που διοργανώνεται από το WWF το Σάββατο 25…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Ξεκινούν οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Πλατεία 1866

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο για τη δημιουργία του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Συμμετοχή Δήμου στο Δίκτυο “Residents of the future”

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο “Residents of the future”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού…