Άρθρο Localit 24 Ιουνίου, 2022

Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.

Το μηχάνημα (Seatrac) τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη και του Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη.

Πρόκειται για ένα νέο αυτόματο αμαξίδιο, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο που είχε τοποθετηθεί στη ίδια παραλία από το 2017.

Πλέον κατά τις ώρες λειτουργίας της δημοτικής παραλίας «Ακτή», τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ειδικό αμαξίδιο το οποίο με τη χρήση τηλεχειριστηρίου μπορεί να τους οδηγήσει να εισέλθουν και στη συνέχεια να εξέλθουν με ασφάλεια και ευκολία  από την θάλασσα. Έτσι δίνεται ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Τοποθετούμε σήμερα το νέο και βελτιωμένο Seatrac στην Δημοτική Ακτή  Καρτερού, προκειμένου να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα που θέλουν να χαρούν τη θάλασσα. Λάβαμε υπόψιν μας κάποια προβλήματα που υπήρχαν με την προηγούμενη εγκατάσταση, τα οποία και διορθώσαμε, ενώ θα προβούμε άμεσα  και στις σημειακές παρεμβάσεις τις οποίες μας υπέδειξε ο Παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης.

Η προσπάθεια μας να καταστεί το Ηράκλειο περισσότερο φιλικό και προσβάσιμο για τα ΑμεΑ είναι διαρκής και ήδη έχει φέρει αποτελέσματα. Χρειάζεται βεβαίως πολύ δουλειά ακόμα. Στον Δήμο Ηρακλείου είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο, όπου όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και θα έχουν πρόσβαση στα περισσότερα σημεία της».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…