Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2023

Ηράκλειο: Δράσεις ευαισθητοποίησης στα σχολεία για την ανακύκλωση από τον Δήμο

Τη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools, θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει, ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Η  σχολική δράση  πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την «Creta Recycling» και την «ΑΦΗΣ Α.Ε.», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen– Greenschools.

Από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου η τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη χωριστή συλλογή υλικών. Συνολικά στην δράση ανακύκλωσης συμμετέχουν 77 σχολεία και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 44 από αυτά.  Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών είναι:

  • Χαρτί
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι  δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen– Greenschools. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Δήμος πριν το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

«Προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης ώστε να υπάρξει γρηγορότερη διάχυση της πληροφορίας στις οικογένειες των παιδιών. Στόχος είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στην καθημερινότητα των δημοτών , καθώς  τα οφέλη της είναι πολλαπλά για τους πολίτες , αλλά και για το περιβάλλον. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία απαιτεί πλέον γρηγορότερα βήματα ακόμα κι αν αυτά προϋποθέτουν την αλλαγή νοοτροπίας μας κάτι το οποίο απαιτεί πολύ προσπάθεια και σχετίζεται με θέματα παιδείας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας Κ. Βαρδαβάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Συμμετοχή Δήμου στο Δίκτυο “Residents of the future”

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο “Residents of the future”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Ο Δήμος Παγγαίου δημιουργεί εκτεταμένο δίκτυο εξωτερικών απινιδωτών

Έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 απινιδωτές (AED) εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελέτη για το έργο «Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου»

Μελέτη για το έργο  «Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου», ξεκινά στον Δήμο, μετά  την…