Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2022

Ηράκλειο: Δέσμη μέτρων για τους πληγέντες της κακοκαιρίας ανακοίνωσε κυβερνητικό κλιμάκιο

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής, ανακοινώθηκαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε χθες το Ηράκλειο.

Συγκεκρινένα αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει άμεσα 400.000 ευρώ στο δήμο Μαλεβιζίου προκειμένου να προχωρήσει στους καθαρισμούς και σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να είναι λειτουργική η πόλη και οι κοινότητες που έχουν πληγεί διευκρινίζοντας ότι άμεσα θα προχωρήσει και η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να επιτευχθεί να δοθούν προκαταβολές σε όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί καταστροφές.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι η στήριξη προς τις επιχειρήσεις θα γίνει μέσα από το πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής, που έχει γίνει και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί, τα νοικοκυριά θα στηριχθούν μέσα από το σχήμα του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στήριξη της οικοσκευής, ενώ πρόσθεσε ότι η ΔΑΕΦΚ θα συνδράμει για την καταγραφή των ζημιών που έχουν υπάρξει σε κτίρια, όπως και ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές στους αγρότες, σε ότι αφορά τον εξοπλισμό τους.

Ο κ.Τριαντόπουλος, τόνισε ότι στόχος είναι «να φτάσουν στους πολίτες όσο πιο δίκαια και όσο πιο άμεσα γίνεται, οι αποζημιώσεις, η στήριξη της πολιτείας στους δικαιούχους ενώ αναφέρθηκε τόσο στις καταγραφές των καταστροφών από επιτροπές του δήμου, όσο και της περιφέρειας για τις καταστροφές στις επιχειρήσεις, διευκρινίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί το έργο των επιτροπών, για να δοθεί στήριξη» εξηγώντας ότι όσες συγκεντρώνονται θα μπορούν να προπορεύονται, προκειμένου να προχωράει η διαδικασία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας με αποφασιστικό τρόπο, διευκρινίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να καταλάβουμε ότι το Μαλεβίζι έχει τεράστια ανάγκη από αντιπλημμυρική προστασία» συμπληρώνοντας ότι στην περιοχή τα τελευταία δυο χρόνια από κύματα κακοκαιρίας, έχουν υπάρξει και άλλες μεγάλες καταστροφές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…