Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2023

Ηράκλειο: Χώροι στάθμευσης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης

Στην τοποθέτηση κλειστών χώρων για στάθμευση ποδηλάτων, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο να μπορούν οι ποδηλάτες να σταθμεύουν δωρεάν και με ασφάλεια τα ποδήλατα τους,  με τη βοήθεια εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Οι ποδηλάτες μπορούν να βρουν τους χώρους στάθμευσης στα εξής σημεία: Πύλη Ιησού, πάρκο Καράβολα (στον ποδηλατόδρομο έναντι της οδού Εφόδου),πάρκο Γεωργιάδη (ανατολική είσοδος), Πλατεία Ελευθερίας (από την πλευρά της οδού Ανεμογιάννη), Πλατεία 18 Άγγλων, πάρκο Θεοτοκοπούλου (δυτική είσοδος), Πλατεία Αγίας Βαρβάρας (από την πλευρά της οδού Σμυριλίου), πάρκο Νικαίας (συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Σμπώκου), στη Χανιώπορτα (έμπροσθεν σταδίου) και  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (στον κυκλικό κόμβο). Τα ακριβή σημεία φαίνονται στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: https://www.heraklion.gr/citizen/parking/parkingareas.htm

Το Τμήμα Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Μελετών , υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο που εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του, (ασφαλή ποδηλατοστάσια, ποδηλατόδρομοι κ.α.), για ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και άμβλυνσης του κυκλοφοριακού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Οι δημότες που το επιθυμούν, καλούνται να  στείλουν τα  σχόλια τους  για τη χρήση των χώρων στάθμευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή τις ιδέες τους για την επέκταση του έργου, για την ευκολία ή δυσκολία χρήσης της εφαρμογής, για τη χωρητικότητα  των σταθμών και άλλα στοιχεία που πιθανόν προκύπτουν, στο e-mail: epitrophkykloforias@gmail.com .

Σημειώνεται  ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος EIT UM Challenge My City και οι εταιρείες που συνδράμουν το Δήμο είναι CIVINET CY -EL SECRETARIAT,  ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

H 1η εκδήλωση λειτουργίας των κλειστών χώρων στάθμευσης ποδηλάτων θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11:00, στο Πάρκο Γεωργιάδη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…