Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά η ανάπλαση του άξονα Κουντουριώτου-Βενιζέλου

Την σύμβαση για τα έργα ανάπλασης του οδικού άξονα Κουντουριώτου-Ελευθερίου Βενιζέλου, μιας από τις πλέον κεντρικές διαδρομές της πόλης, υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος,  με την ανάδοχο εταιρεία.

Τα έργα είναι χρηματοδοτούμενα από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έπειτα από πρόταση και διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. Προβλέπουν την πλήρη ανάπλαση του αστικού τοπίου με νέα πεζοδρόμια, φωτισμό, αστικό εξοπλισμό και, φυσικά, τόνωση του πράσινου.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων της διαδρομής, τη δημιουργία σημείων πρόσβασης για ΑμΕΑ, την κατασκευή ποδηλατόδρομου, τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης με εξασφάλιση, παράλληλα, της εισόδου – εξόδου στα πάρκινγκ των παρακείμενων κατοικιών, τον εξωραϊσμό και την αύξηση των χώρων πρασίνου, την τόνωση και την ανανέωση του δημοτικού φωτισμού, την τοποθέτηση σύγχρονων και «έξυπνων» αστικών συστημάτων κ.α.

«Εάν όλα πάνε καλά ξεκινάμε τα έργα σε λίγες εβδομάδες ώστε, αντίστοιχα, στο άμεσο μέλλον η οδός Κουντουριώτου και η συνέχειά της Ελ. Βενιζέλου να γίνουν μια διαδρομή την οποία θα χαίρονται οι κάτοικοί της αλλά και όλη η πόλη θα είναι υπερήφανη για αυτή», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…