Άρθρο Localit 26 Νοεμβρίου, 2021

Ηράκλειο Αττικής: Τρία ακόμη στρέμματα αγοράζει ο Δήμος για να αυξήσει το αστικό πράσινο

Άλλα τρία περίπου στρέμματα αδόμητων εκτάσεων σε δύο νέα σημεία της πόλης αγοράζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να παραμείνουν ελεύθερες, να αναπλαστούν και να παραδοθούν στους δημότες ως κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, πολιτισμού, παιδικές χαρές κοκ.

Όπως και στις προηγούμενες, πολλές περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων, που η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου προχώρησε σε τέτοιου είδους αγορές, οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν δεσμευτεί τις περασμένες δεκαετίες από το Δήμο για απαλλοτρίωση, είχε χαθεί με την πάροδο του χρόνου η διορία που δίνει ο Νόμος για να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία και, πλέον, ήταν διαθέσιμα για οικοδόμηση όποτε το αποφάσιζαν οι ιδιοκτήτες τους.

Τα νέα οικόπεδα – μελλοντικοί κοινόχρηστοι χώροι – που αγοράζει ο Δήμος βρίσκονται: το πρώτο, με έκταση μισό περίπου στρέμμα, πίσω από τον δημοτικό παιδικό σταθμό της οδού Χρ. Βασιλείου, το δεύτερο, με έκταση περί τα 2,5 στρέμματα, δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της λεωφόρου Πλαπούτα, ξεκινάει από την Πλαπούτα και φτάνει περίπου έως την Αττική οδό (φωτό).

Μάλιστα,όπως τονίζεται,  για αυτή τη νέα αγορά η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση με 1,5 περίπου εκατομμύριο ευρώ από προγράμματα του Πράσινου Ταμείου ώστε να μην επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Ο Δήμος έχει καταθέσει και τρίτη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση ενός ακόμα χώρου, της έκτασης που βρίσκεται στην οδό Πρασίνου Λόφου δίπλα στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, η οποία εξίσου αναμένεται, εάν όλα πάνε καλά, να έχει θετική κατάληξη.

«Θα το λέμε συνέχεια: το πολυτιμότερο που υπάρχει πλέον στις σύγχρονες πόλεις είναι οι ελεύθεροι χώροι. Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, στον καιρό που όσο ποτέ έχουμε ανάγκη το πράσινο, η αύξηση του ισοζυγίου του έναντι του τσιμέντου είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ένας Δήμος στους δημότες του. Για αυτό και εμείς, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, ψάχνουμε, διεκδικούμε και αγοράζουμε κάθε πρόσφορη αδόμητη έκταση στο Ηράκλειο ώστε να την κρατήσουμε ελεύθερη, να την κάνουμε πράσινη, να την αποδώσουμε στις σημερινές οικογένειες της πόλης αλλά και τις επόμενες γενιές. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε, η επένδυση στο πράσινο, στο οξυγόνο, στη ζωή…», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενοποίηση ιστορικού-τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας

Ένα έργο – σταθμός για την πόλη της Έδεσσας , η ενοποίηση του ιστορικού-τουριστικού με…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κομοτηνή: Νέος αθλητικός εξοπλισμός σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους από τον Δήμο 

Στην «Προμήθεια υλικών για την επισκευή και συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και σχολικών…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αθήνα: 350 βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετούνται στην πόλη – Πού θα εγκατασταθούν οι πρώτοι 46

Στην εγκατάσταση 350 συστημάτων βυθιζόμενων κάδων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο και τις γειτονιές…