Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Ηράκλειο Αττικής: Στο επίκεντρο η εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας των σχολείων της πόλης

Τη διαβεβαίωση ότι, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια όλων των σχολείων της πόλης κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που ξεκίνησε υπό δύσκολες, παγκοσμίως, συνθήκες, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, στην καθιερωμένη συνάντηση με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της πόλης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος, μαζί με τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών, Πρωτοβάθμιας, Κ. Μανωλάκη, και Δευτεροβάθμιας, Π. Σπηλιόπουλο, συναντήθηκε διαδοχικά με τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων και τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στην συμπλήρωση των πρώτων ημερών της νέας σχολικής περιόδου προκειμένου, στην πράξη πλέον, να εντοπισθούν τομείς περαιτέρω βελτίωσης σε ζητήματα υποδομής και εξοπλισμού.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα των έργων  ανακαίνισης – επισκευής των σχολείων, τα οποία υλοποίησε μέσα στο καλοκαίρι, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σε σχολεία του Ηρακλείου, εκείνα που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα σε μια ακόμα ομάδα σχολικών κτιρίων, το θέμα της φύλαξης των σχολείων μετά το πέρας του μαθήματος καθώς, και το επίκαιρο ζήτημα της ενεργειακής κατανάλωσης.

“Ο Νίκος Μπάμπαλος διαβεβαίωσε τους διευθυντές των σχολείων ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει και θα κάνει τα πάντα ώστε, να μην υπάρξει πρόβλημα με την ενεργειακή επάρκεια για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάλεσε όμως και τους υπεύθυνους των σχολείων, από την πλευρά τους, να εφαρμόσουν «έξυπνες» τακτικές εξοικονόμησης που θα περιορίσουν την περιττή κατανάλωση, χωρίς όμως να υποβαθμισθεί το σχολικό περιβάλλον που παρέχεται στα παιδιά”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σε αυτή την καμπάνια, όπως τονίστηκε, μεγάλο «όπλο» είναι η διαρκής εκστρατεία ενεργειακής αναβάθμισης, σταδιακά, όλων των παλαιών σχολείων του Ηρακλείου. Πέραν από τα σχολικά κτίρια όπου συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα σχετικά έργα, στους αμέσως επόμενους μήνες στο εν λόγω πρόγραμμα μπαίνουν δύο ακόμα σχολεία της πόλης: το 13ο Δημοτικό και το 6ο Δημοτικό προκειμένου να ανακαινιστούν υπό σύγχρονους, περιβαλλοντικούς όρους.

Εξάλλου, στη διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου γνωστοποιήθηκε η καλοκαιρινή εξέλιξη της εξασφάλισης από τη δημοτική αρχή χρηματοδότησης 4,4 εκατομμυρίων ευρώ (μέσα από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής) για την ανέγερση μιας εντελώς καινούργιας πτέρυγας εντός του σχολείου. Η νέα πτέρυγα θα είναι τριώροφη και θα στεγάσει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων, γραφεία κτλ ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στο προαύλιο. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τις Κτιριακές Υποδομές, υπεύθυνο κρατικό φορέα για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Σχετικά με τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων μετά το πέρας του μαθήματος, ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες σε όλα τα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα δολιοφθοράς και βανδαλισμού.

«Ζούμε μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο για όλο τον πλανήτη. Για αυτό η μέριμνα για τα σχολεία μας και, κατ’ επέκταση, τα παιδιά μας είναι διαρκής. Όπως κάνουμε κάθε χρόνο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συναντιόμαστε με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να αξιολογήσουμε σε πρακτικό επίπεδο τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να διορθώσουμε άμεσα τυχόν παραλείψεις ή ανάγκες που παρουσιάστηκαν στην εκκίνηση της νέας περιόδου. Φυσικά θα διατηρήσουμε σε τακτικό επίπεδο αυτή την επαφή ώστε να προσφέρουμε τα μέγιστα στα παιδιά της πόλης μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…