Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2022

Ηράκλειο Αττικής: Σχολές Γονέων από τον ΟΠΑΚΜ

Με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα του παιδιού, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά τις Σχολές Γονέων για τους Ηρακλειώτες τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για ομάδες συζήτησης, τις οποίες οργανώνει ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, όπου οι γονείς μπορούν να διατυπώνουν τις απορίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για την σχέση τους με το παιδί, αλλά και την συμπεριφορά στο σπίτι και τον σταθμό, παίρνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες συμβουλές υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου των δημοτικών παιδικών σταθμών, Ελένης Φωτιάδου.

Οι συναντήσεις των ομάδων γίνονται ανά παιδικό σταθμό. Μπορούν να μετέχουν, φυσικά δωρεάν, όλοι οι γονείς παρακολουθώντας κατά μόνας ή και σαν ζευγάρια τις συνεδρίες. Για δήλωση συμμετοχής καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων, μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του δημοτικού παιδικού σταθμού που φιλοξενείται το κάθε παιδί.

«Θέλουμε να είμαστε δίπλα στην οικογένεια της πόλης από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και έχουμε θεσπίσει το επίδομα των 1000 ευρώ για κάθε πρώτο παιδί που γεννιέται στην πόλη (με εισοδηματικά κριτήρια), για αυτό και έχουμε δημιουργήσει πέντε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δύο εξ αυτών την τελευταία 6ετία, για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους γονείς και τα παιδιά. Οι Σχολές Γονέων έρχονται να ενισχύσουν τις δράσεις μας, βοηθώντας τους Ηρακλειώτες γονείς να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους. Να ξέρουν λοιπόν ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα εκεί για όλους», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30.000 m³ νερού ημερησίως για άρδευση εξασφαλίζει ο δήμος Ηρακλείου με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Ξεκινά το έργο τριτοβάθμιας επεξεργασίας στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου και αξιοποίηση της εκροής για…

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι”

Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δήμαρχος Αμπελοκήπων –…

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινούν τα μαθήματα Γερμανικών και Ισπανικών στο Δημοτικό Κέντρο Μελέτης

Αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκμάθησης Γερμανικών και Ισπανικών για ενήλικες,…