Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2022

Ηράκλειο Αττικής: Πρόταση ανάπλασης άξονα Κουντουριώτου-Ελ. Βενιζέλου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόταση για την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ περίπου κατέθεσε προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να επωφεληθεί από το μέτρο των Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για αίτημα το οποίο, στην περίπτωση που εγκριθεί, θα χρηματοδοτήσει τα σχέδια του Δήμου για την ανάπλαση του δικτύου κοινόχρηστων χώρων και αστικού πρασίνου κατά μήκος του οδικού άξονα των οδών Κουντουριώτου και Ελ. Βενιζέλου (από Μελ. Μερκούρη μέχρι Αττική Οδό) ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή και, κατά συνέπεια, η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το προτεινόμενο από τη δημοτική αρχή πλάνο: η ανάπλαση των πεζοδρομίων, η δημιουργία σημείων πρόσβασης ΑμεΑ, η κατασκευή ποδηλατόδρομου, η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης με απρόσκοπτη είσοδο – έξοδο στα πάρκινγκ των κατοικιών, η αύξηση των χώρων πρασίνου, επέκταση και ανανέωση του δημοτικού φωτισμού, τοποθέτηση αστικών συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας (πχ «έξυπνα» παγκάκια) κ.α. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας βιοκλιματικά υλικά που θα βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

«Είναι πάγια η πολιτική μας να διεκδικούμε από κάθε πρόσφορο πρόγραμμα πηγές χρηματοδότησης ώστε να κάνουμε το Ηράκλειό μας κάθε ημέρα και καλύτερο. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην αξιοποιήσουμε το νέο εργαλείο που μας δίνεται μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Με ώριμες προτάσεις διεκδικούμε κονδύλια για να προχωρήσουμε σε μια ευρεία ανάπλαση ενός από τους πιο σημαντικούς άξονες του Δήμου, την οδό Κουντουριώτου και την συνέχειά της, οδό Ελ. Βενιζέλου. Πρόκειται για μια διαδρομή κατά μήκος της οποίας κατοικούν χιλιάδες Ηρακλειώτες, την ποιότητα ζωής των οποίων επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε με αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Με σοβαρό πλάνο προχωράμε για το καλό των δημοτών», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Κιλελέρ

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε 50 σημεία της πόλης

Νέο ανταποδοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, αξιοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας ότι η ανακύκλωση και η…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή Δήμου Ιωαννιτών στο έργο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral…