Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2022

Ηράκλειο Αττικής: Νέοι λαχανόκηποι σε σχολεία της πόλης από τον Δήμο

Μικρούς λαχανόκηπους σε ακόμα περισσότερα σχολεία της πόλης (νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικούς σταθμούς) δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να μάθουν τα παιδιά την αξία της καλλιέργειας αλλά και της υγιεινής διατροφής.

Οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος τοποθετούν ειδικές κατασκευές στις αυλές των σχολείων, τις οποίες, παρέα με τους μικρούς μαθητές, φυτεύουν με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά που βρίσκουμε στο καθημερινό μας τραπέζι. Τα παιδιά αναλαμβάνουν την συνέχεια της καλλιέργειας και, με αυτόν τον διαδραστικό τρόπο, εκπαιδεύονται στο πώς λειτουργεί η φύση και, βέβαια, μαθαίνουν πώς καλλιεργούνται οι τροφές που πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μια υγιεινής δίαιτας.

Στη νέα αυτή φάση της καμπάνιας, από την αρχή του χρόνου οι καινούργιοι λαχανόκηποι έχουν δημιουργηθεί στα νηπιαγωγεία 1ο, 4ο, 5ο, 8ο, 10ο, στα δημοτικά 7ο, 9ο – 10ο και 14ο όπως επίσης και στον δημοτικό παιδικό σταθμό της οδού Ναρκίσσων. Μετά τις γιορτές του Πάσχα σειρά θα πάρουν και άλλα σχολεία.

«Σκεφτήκαμε αυτή τη δράση προκειμένου να φέρουμε τα παιδιά της πόλης μας πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά στον υγιεινό τρόπο ζωής. Ζώντας σε ένα αστικό περιβάλλον, οι νέες γενιές κινδυνεύουν να χάσουν την επαφή με την γη που είχαμε εμείς οι παλιότεροι και που τόσο σημαντική είναι να έχει στη συνείδησή του ο άνθρωπος. Έστω και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την σύνδεση και να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπάνε το χώμα, την καλλιέργεια, τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν αυτά που καθημερινά καταναλώνουμε και είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας. Έχουμε καλύψει ένα μεγάλο μέρος των σχολείων του Ηρακλείου, θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα και στα υπόλοιπα», σχολιάζει ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου με εντεταλμένο σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ

Ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν αυτό πάψει…

Με μια ματιά 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1,7 εκατ. ευρώ στον δήμο Ιλίου για γωνιές ανακύκλωσης και απορριμματοφόρα

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης, στον άξονα «Περιβάλλον» εντάχθηκε η πρόταση του δήμου Ιλίου για «Γωνιές…

Με μια ματιά 02 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης στην παλιά πόλη

Ανοιχτή συζήτηση για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί…