Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Ηράκλειο Αττικής: Λέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Αιτήσεις εγγραφής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν για ακόμα μια χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο των βιβλίων σε εβδομαδιαίες συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν, ως οδηγοί σε αυτό το ταξίδι, συγγραφείς αλλά και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης.

Οι αιτήσεις για τη νέα περίοδο ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν την αίτηση εγγραφή των παιδιών τους online, ενώ η συμμετοχή στις Λέσχες Ανάγνωσης είναι  δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά είναι χωρισμένες σε 3 ηλικιακά τμήματα ώστε να γίνεται ανάλυση των αντίστοιχων βιβλίων. Η πρώτη είναι για παιδιά 4-5 ετών, η δεύτερη 6-8 ετών και η τρίτη για παιδιά 9-12 ετών.

Οι συναντήσεις γίνονται 18.00 με 19.00 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (1ος όροφος Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», Κουντουριώτου και Νεότητος) αντίστοιχα τις ημέρες: κάθε 1η Τετάρτη του μήνα για τα παιδιά 4-5 ετών, κάθε 2η Τετάρτη για τα παιδιά 6-8 ετών και κάθε 3η Τετάρτη για τα παιδιά 9-12.

Εκτός από την ανάγνωση και συζήτηση, τα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικό παιχνίδι και δραστηριότητες επάνω στο θέμα του εκάστοτε βιβλίου.

«Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά από μικρά σε επαφή με τη Βιβλιοθήκη, να κατανοήσουν τη λειτουργία της και να την αγαπήσουν, ώστε μελλοντικά να γίνουν και τα ίδια ενεργοί αναγνώστες και χρήστες των υπηρεσιών της, να αναπτύξουν  τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα βιβλία-οδηγούς θέματα που τα αφορούν και τα προβληματίζουν», δηλώνει η εντεταλμένη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δημοτική σύμβουλος, Έφη Κανλή.

«Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για την δανειστική της λειτουργία, αλλά και για τις πρωτότυπες δράσεις όπως οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών μικρών μας φίλων, οι οποίοι μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημοτικές βιβλιοθήκες 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό ταξίδι βιβλίων από τη Γλυφάδα στα χωριά όλης της Ελλάδας

Δεκάδες βιβλία, θα ταξιδέψουν τις ημέρες του Πάσχα, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας σε ορεινά…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 11 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργεί η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, άρχισε επίσημα χθες να επαναλειτουργεί στο ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο…

Δημοτικές βιβλιοθήκες ... 27 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με δράσεις και καλεσμένους συγγραφείς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων γιορτάζουν και φέτος…