Άρθρο Localit 20 Οκτωβρίου, 2023

Ηράκλειο Αττικής: Έργα ανάπλασης στην πλατεία Μανδηλαρά

Νέα μορφή θα αποκτήσει η πλατεία Μανδηλαρά, στο Ηράκλειο Αττικής, με τα έργα ανάπλασης που ξεκίνησαν.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η παρέμβαση αποτελεί  ουσιαστικά τη συνέχεια των αντίστοιχων έργων που εκτελούνται τους τελευταίους μήνες σε δρόμους και πλατείες των γειτονιών στο κέντρο της πόλης, όπως η Μαρίνου Αντύπα και οι κάθετοί της οδοί, η οδός Ωραιοπούλου και η Αγίας Τριάδος, η Πέτρουλα οι κάθετοι στην πλατεία Μανδηλαρά, τώρα πλέον και η ίδια η πλατεία.

Στις παρεμβάσεις προβλέπεται η αλλαγή του οδοστρώματος αλλά και των πεζοδρομίων με χρήση βιοκλιματικών κυβόλιθων, η τοποθέτηση νέου φωτισμού και αστικής υποδομής, η εκτέλεση αντιπλημμυρικών όπου χρειάζεται, η ανάπλαση στο παρκάκι της πλατείας καθώς και της παιδικής χαράς που βρίσκεται μέσα στη Μανδηλαρά, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης κ.α.

Το σύνολο των έργων, τόσο στην πλατεία Μανδηλαρά, όσο και στους υπόλοιπους δρόμους, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

«Οι γειτονιές μας γίνονται πιο όμορφες, με τρόπο όμως που βελτιώνει τόσο τη λειτουργικότητά τους όσο και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Επισημαίνω ξανά το πλάνο: με το πέρας του συνόλου των έργων θα εφαρμοστεί σχέδιο ελεγχόμενης στάθμευσης με την εξασφάλιση θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους. Το Ηράκλειο συνεχίζει να αλλάζει, να γίνει καλύτερο μέρα με την ημέρα», το σχόλιο του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…