Άρθρο Localit 18 Ιανουαρίου, 2024

Ηράκλειο Αττικής: Δημιουργία νέου πολυχώρου πολιτισμού τεχνών και δραστηριοτήτων

Ένα νέο πολυχώρο πολιτισμού, τεχνών και δραστηριοτήτων, δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πάρκο της οδού Πευκών, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες.

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή του, αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες στις αίθουσες του αναστυλωμένου κτιρίου, οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν εκθεσιακούς χώρους, χώρους μαθημάτων και δραστηριοτήτων, συνεδριακή αίθουσα, γραφεία και, φυσικά, χώρους υποδοχής και αναμονής. Όλα αυτά θα ρευματοδοτούνται και με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σε ένα πολυχώρο που έχει κατασκευαστεί με υλικά που το καθιστούν ενεργειακά «πράσινο» και φιλικό προς το περιβάλλον.

Οι εργασίες αναστήλωσης- υπενθυμίζει ο Δήμος -γίνονται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου επιθεώρησε τα έργα για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες των κατασκευών, τώρα πλέον που το κτίριο έχει αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

«Ανυπομονώ να παραδώσουμε στους δημότες μας αυτόν το νέο χώρο, ένα σύγχρονο κτίριο που όμως έχει κρατήσει την παράδοση του ιστορικού, παλαιού εργοστασίου, ο οποίος θα μείνει κληρονομιά στην πόλη για πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν. Πάντα με σεβασμό και αρμονία με το παρακείμενο πάρκο, ώστε στο ΟΤ216, όπως λέμε εμείς οι Ηρακλειώτες το σύνολο του χώρου, να αποτελέσει ένα ακόμα στολίδι, ένα ακόμα τοπόσημο για το Ηράκλειό μας», το μήνυμα του δημάρχου.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Αγγελούδης για ανάπλαση ΔΕΘ: Δεν γίνεται κάθε οκτώ μήνες Υπερταμείο και Κεντρική Διοίκηση να αυξάνουν με μεγάλη ευκολία το κόστος ανάπλασης

Σε θέματα της επικαιρότητας, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ και τα συλλαλητήρια για τα 57…

Ρεπορτάζ 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το 5G ξαναγράφει τους κανόνες της ζωής στις πόλεις διεθνώς

Επενδύσεις τρισεκατομμυρίων – Η περίπτωση του Ελληνικού Μέχρι το 2050, σχεδόν το 70% του παγκόσμιου…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ -Έκπτωτη η δήμαρχος Κασσάνδρας – Τι λέει η ίδια και τα επόμενα νομικά βήματα

Την πειθαρχική ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά, γνωμοδότησε το…