Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2022

Ηράκλειο Αττικής: Χωρίς αυξήσεις τα δημοτικά τέλη το 2023

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν οι συντελεστές των δημοτικών τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και τη νέα χρονιά.

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της δημοτικής Αρχής να καλυφθούν από ίδιους πόρους τα αυξημένα κόστη που προκύπτουν στις τιμές ενέργειας και να μην μετακυλιστούν στους δημότες.

«Με αυτή την απόφαση, είμαστε η μοναδική δημοτική Αρχή που διοίκησε τον δήμο και δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη στη διάρκεια της θητείας της. Αντίθετα, επί έξι συνεχόμενα χρόνια, μειώσαμε διαδοχικά όλους τους συντελεστές», τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και στη συνέχεια ανέφερε πως:

Οι μειώσεις το 2017 ήταν έως και 100% στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και 50% έκπτωση στα τέλη των νέων επιχειρήσεων για τα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας τους.

Το 2018 οι μειώσεις ήταν 10% στα δημοτικά τέλη για όλους, 7% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χρήσεων, 50% στα τέλη για τις υπόγειες αποθήκες των κατοικιών και 12% στα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων από τα καταστήματα.

Το 2019 η νέα μείωση ήταν 10% στα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και 6% για τα καταστήματα και τις επαγγελματικές χρήσεις.

Το 2020 υπήρξε μείωση 5% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Το 2021 υπήρξε μείωση 5,35% στα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και μείωση 20% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις. Επίσης, μείωση περίπου 20% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, ο οποίος μετά από χρόνια έπεσε κάτω από το 1 ευρώ (0,85 λεπτά ανά τ.μ.). Και μείωση 50% στα τέλη που καταβάλουν οι πολίτες για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Και το 2022 έγινε μείωση 3,5% για όλους τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσης οικονομικής δραστηριότητας, ως μέτρο ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την περίοδο της πανδημίας.

«Ως δημοτική αρχή νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του δήμου μας, ο οποίος όχι μόνο δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν ληξιπρόθεσμα, αλλά μπορεί να καλύψει με ίδιους πόρους τα κόστη από την ενεργειακή αύξηση που προκύπτει φέτος, στηρίζοντας τα νοικοκυριά», είπε ακόμη ο κ. Μπάμπαλος και πρόσθεσε: «Δουλέψαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε στα χρόνια της θητείας μας να κατεβάσουμε σταθερά χαμηλά τα δημοτικά τέλη, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους δημότες μας. Προσφέροντας υπηρεσίες που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά όλων, διατηρώντας την πόλη μας καθαρή, στηρίζοντας τους αδύναμους συμπολίτες μας και εξασφαλίζοντας την ενεργειακή επάρκεια για τα σχολεία και τα παιδιά μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Προχωρά η κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα

Στην Πάτρα, τρεις προσφορές από κατασκευαστικές εταιρείες, κατατέθηκαν στο σημερινό μεγάλο διαγωνισμό για την κατασκευή…

Ενδιαφέρουν 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου δημιουργήθηκε στο Δήμο Κιλελέρ

Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, υπαγόμενο στον Δήμαρχο, δημιούργησε ο Δήμος Κιλελέρ, στα πλαίσια των διατάξεων…

Ενδιαφέρουν 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: 5 εκ. ευρώ στον Δήμο για ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε 17 σημεία (πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Κατερίνης) ξεκινά…