Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2021

Ηράκλειο: Ανοίγουν το Info Point του δήμου και οι δωρεάν ξεναγήσεις

Ανοίγει και πάλι από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου ο διαδραστικός χώρος ενημέρωσης επισκεπτών του δήμου Ηρακλείου, Info Point. Πρόκειται για έναν χώρο όπου με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, παρέχονται πολύτιμες πληροφορίες και υλικό σε επισκέπτες και μαθητές για την ιστορία και τα μνημεία της πόλης.

Παράλληλα ξεκινούν ξανά οι δωρεάν ξεναγήσεις που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές και την μακραίωνη ιστορία του Μεγάλου Κάστρου.

Οι θεματικές ξεναγήσεις του Τμήματος Τουρισμού γίνονται από επαγγελματίες ξεναγούς – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης κάθε Τετάρτη και ξεκινούν στις 11:00 το πρωί μπροστά από τον χώρο του Info Point του δήμου Ηρακλείου (Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- Λιοντάρια).

Οι ξεναγήσεις αυτές απευθύνονται σε όλους τους μεμονωμένους επισκέπτες της πόλης, ξένους και Έλληνες, και μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες  που υπάρχουν σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλείου που εφαρμόζεται από το 2018 και η οποία απέσπασε το χρυσό βραβείο στα tourism awards.

Στο πλαίσιο αυτών των ξεναγήσεων οι επισκέπτες του Ηρακλείου μπορούν να δουν από κοντά τις κρήνες, τα μνημεία, τις εκκλησίες και τα μουσεία της πόλης ενώ μπορούν να δοκιμάσουν και τις ξεχωριστές γεύσεις της Κρητικής Κουζίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Τουρισμού: email: tourism@heraklion.gr, στη σελίδα https://www.visitheraklion.eu/,  στο facebook: Heraklion Municipal Tourist Department και στα τηλέφωνα 2813409777-80

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Αναβίωση Ανάβασης Βούλας «Κρεμασμένου Λαγού»

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το…

Ενδιαφέρουν 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Κλειστές υπηρεσίες λόγω αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος

Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται, ότι λόγω της αναβάθμισης του…

Ενδιαφέρουν 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας στην Αμοργό

Στην Αμοργό θα μπορούν πια να εκδίδουν Δελτίο Ταυτότητας οι πολίτες του νησιού μετά την…