Άρθρο Localit 14 Φεβρουαρίου, 2024

Ηράκλειο: Ανησυχία για τα σκάφη στο Ενετικό Λιμάνι μετά την αγορά του 67% του ΟΛΗ από τον Όμιλο Γκριμάλντι

Την ανησυχία τους για τα νέα δεδομένα όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά την κύρωση της σύμβασης της αγοράς του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου από τον Όμιλο Γκριμάλντι εξέφρασαν οι πρόεδροι και τα στελέχη του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Νέαρχος» Νίκος Σιαφάκας κατέθεσε το αίτημα του Σωματείου και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου για ενεργή συμμετοχή στο διάλογο για το μέλλον του ενετικού λιμανιού ως κύριοι χρήστες του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αφού συμφώνησε, τόνισε ότι αποτελεί σημαντικό ζήτημα η εδραίωση λειτουργικής σχέσης επικοινωνίας μεταξύ του δήμου και του Ομίλου Γκριμάλντι για να καταστήσει σαφές ότι «σε κάθε περίπτωση ο δήμος Ηρακλείου θα είναι διεκδικητικός, και σε αυτήν την προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό να πάμε συντεταγμένα».

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα των λειτουργιών που θα εξυπηρετούν το ενετικό λιμάνι μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, όπως είναι η περιοχή στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών και των επισκεπτών των σκαφών αλλά και της τροφοδοσίας τους. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου Νικήτας Μαυράκης, ο τομέας της ημερήσιας κρουαζιέρας με ιστιοπλοϊκά σκάφη στο ενετικό λιμάνι της πόλης γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά. Συζητήθηκαν ακόμη η δημιουργία Μαρίνας στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου και η εξέλιξη του Ναυταθλητικού Κέντρου στο παλιό κτήριο του ΕΛΚΕΘΕ στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2023 υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ομίλου Γκριμάλντι και του ΤΑΙΠΕΔ. Η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή αναμένεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το κείμενο της σύμβασης στο σύνολο του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…