Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2018

ΗΠΑ: Αύξηση 17% στα ρατσιστικά, αντισημιτικά ή ομοφοβικά εγκλήματα, τον πρώτο χρόνο προεδρίας Τραμπ

Αύξηση κατά 17% κατέγραψαν οι ΗΠΑ στα ρατσιστικά, αντισημιτικά ή ομοφοβικά εγκλήματα, τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας για τα λεγόμενα «εγκλήματα μίσους», 7.175 επιθέσεις βάσει του χρώματος, της καταγωγής, της θρησκείας, της σεξουαλικότητας, του φύλου ή της αναπηρίας καταγγέλθηκαν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου το 2017 έναντι 6.121 το 2016.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2008 και η αύξηση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφορά όλες τις κατηγορίες.

Οι Αφροαμερικανοί είναι τα συχνότερα θύματα με περισσότερα από 2000 περιστατικά. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός στοχοθετείται σε 1.130 περιστατικά και 938 επιθέσεις διαπράχθηκαν εναντίον Εβραίων, μια αύξηση 37%, σημειώνει το FBI.

«Αυτή η έκθεση είναι μια έκκληση να ενεργήσουμε» σχολίασε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκτελών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης Μάθιου Ουιτάκερ, που σημείωσε ότι είναι «ιδιαίτερα προβληματισμένος» από την άνοδο του αντισημιτισμού.

Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων λαμβάνει χώρα δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη χειρότερη αντισημιτική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ. Την 27η Οκτωβρίου, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 12 πιστούς σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης για καθαρισμούς οικοπέδων: Nέο θεσμικό πλαίσιο για επιβράβευση των δήμων που επιδεικνύουν υψηλό βαθμό συμμόρφωσης

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 60 εκ. ευρώ για θωράκιση των νησιών από τη λειψυδρία

Πρωτοβουλία για  την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο μείζον πρόβλημα…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Βουλή τροπολογία για τον ΝΟΚ

Η τροπολογία προβλέπει ένταξη των κινήτρων και προσαυξήσεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού στον πολεοδομικό σχεδιασμό,…