Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2023

Ιωάννινα: Κοινές περιπολίες για την προστασία της λίμνης

Κοινή περιπολία στην Παμβώτιδα αλλά και περιμετρικά της λίμνης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας από τον Δήμο Ιωαννιτών, την Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

“Ο Δήμος τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει και εμβαθύνει τη συνεργασία του τόσο με τον ΟΦΥΠΕΚΑ όσο και με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με στόχο την μέγιστη προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Παμβώτιδας”, αναφέρει σχετικά και ενημερώνει ότι, στη διάρκεια της σημερινής περιπολίας καταγράφηκαν διάφορα σημεία περιμετρικά της λίμνης όπου άγνωστοι έχουν εναποθέσει κυρίως ογκώδη αντικείμενα δημιουργώντας έτσι εστίες ρύπανσης.

«Καταγράψαμε τα σημεία όπου υπάρχουν ογκώδη. Σε συνεργασία με το εργοτάξιο θα φροντίσουμε για την απομάκρυνσή τους. Θέλω να κάνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες ενέργειες και όταν τις διαπιστώνουν να τις αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές. Η συνεργασία με όλες τις αρχές είναι άψογη και θα συνεχίσουμε τις περιπολίες αυτές για να περιφρουρήσουμε τη λίμνη», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σιορόκας.

Η Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Κατερίνα Χιωτέλη υπογράμμισε ότι η συνεργασία είναι καθοριστική και αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα.

«Η Μονάδα Ηπείρου του ΟΦΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με όλες τις αρχές στη διάρκεια της περιπολίας εντόπισε εστίες ρύπανσης και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η απομάκρυνση των απορριμμάτων. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση οπότε οι έλεγχοι εντατικοποιούνται. Στην περιοχή έχουν κυρίως το πρόβλημα της εναπόθεσης στερεών απορριμμάτων, των μπαζωμάτων και των κοπροσωρών που έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε με την ενίσχυση των περιπολιών να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά» ανέφερε στις δηλώσεις της.

Συμπλήρωσε ότι σταδιακά η νοοτροπία κυρίως των νέων αλλάζει και δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία για την προστασία της λίμνης. Ωστόσο δεν λείπουν οι περιπτώσεις αυθαίρετων ενεργειών και για τον λόγο αυτό οι περιπολίες θα εντατικοποιηθούν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…