Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2020

Ιωάννινα: Καθημερινά συνεργεία για την καθαριότητα στην παραλίμνια ζώνη

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την καθημερινή επιτήρηση της Παμβώτιδας αλλά και τον καθαρισμό όλης της παραλίμνιας ζώνης.

Ο Δήμος διαθέτει προσωπικό από την κοινωφελή εργασία ενώ με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα συνδράμει ο Φορέας.

«Πρόκειται για μία ακόμη ενέργεια που εντάσσεται στην προσπάθεια για την καθημερινή προστασία της λίμνης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας σημειώνοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα γίνονται έλεγχοι για εντοπισμό εστιών ρύπανσης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες  πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο φέτος στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

«Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να γνωρίσουν την λίμνη και να γίνουν οι πρώτοι που θα την προστατεύουν» τόνισε ο κ. Βλέτσας.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Φίλιππας Φίλιος ανέφερε ότι η συνεργασία με τον Δήμο θα διασφαλίσει την καθαριότητα της παραλίμνιας ζώνης.

Παράλληλα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών είτε στο οικολογικό πάρκο είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Συνάμα επικαιροποιούνται μελέτες όπως αυτή για την ανάπλαση της περιοχής όπου βρίσκονται οι λεκάνες της ΔΕΛΙ ώστε να μετατραπεί σε ένα επισκέψιμο πάρκο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη του δημάρχου Θήρας με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες

Συνεχείς είναι οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Από…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην έκταση των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου του…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Σύσκεψη με φορείς και οργανώσεις για την τιμολογιακή πολιτική του νερού

Χ. Δούκας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε την εμπορευματοποίηση του νερού» Σύσκεψη με…