Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2022

Ημερίδα του δήμου Ηρακλείου με θέμα την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Ηρακλείου με θέμα: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς»  στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.  Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση φορέων , πολιτών και εθελοντών για το νέο νόμο (Ν 4830/21) ο οποίος προβλέπει την προστασία , την περίθαλψη καθώς και την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Μεταξύ άλλων έγινε ειδική αναφορά στα επιμέρους άρθρα του νόμου, που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών (κηδεμόνων)  ζώων συντροφιάς και  τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν τα αρμόδια όργανα ελέγχου και βεβαίωσης παραβάσεων.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην σημασία της συμμετοχής Φιλοζωικών Σωματείων στην πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού
Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης
δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων (¨ΖΩΦΌΡΟΣ¨ και ¨ΣΕΙΡΙΟΣ”),  ενώ αναγνωρίστηκε η συνεισφορά των εθελοντών και ο σημαντικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν, βάσει των απαιτήσεων του νέου νόμου. Παράλληλα τονίστηκε η καλή δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δήλωση της η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, αρμόδια για το θέμα των αδεσπότων,  ανέφερε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε αρκετά σημεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος. Επισήμανε όμως  ότι η αρμοδιότητα των αδέσποτων από τους δήμους και οι νέες υποχρεώσεις που προκύπτουν, δεν συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους και την επιβεβλημένη ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό. Υπογράμμισε ότι  για να είναι εφαρμόσιμος ο νόμος θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και να στελεχωθούν από ανθρώπους που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν στην πράξη όλα όσα προβλέπονται.

Σε κάθε περίπτωση στο Δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των αδέσποτων και παράλληλα να διεκδικήσουμε πολιτικά αυτά που απαιτούνται από την κεντρική διοίκηση».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Ιλίου

Ο δήμος Ιλίου διοργανώνει διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου…

Με μια ματιά 08 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Σύμβαση για τα έργα αγροτικής οδοποιίας με 2,9 εκατομμύρια

Στη φάση της υλοποίησης περνά ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την…

Με μια ματιά 08 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρουσίαση του έργου στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού Ναυπάκτου

Παρουσιάζεται σήμερα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού Ναυπάκτου από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης…