Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2017

Ημερίδα της Περ. Ιονίων Νήσων για την εκμετάλλευση υδρογοναθράκων

Οι περιβαλλοντικές και άλλες παράμετροι που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο είναι το θέμα ανοικτής συζήτησης που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Η επικείμενη έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων αναμένεται να ξεκινήσει σε έντεκα «θαλάσσια οικόπεδα» του Ιονίου, μετά την πρόσφατο διαγωνισμό για άδειες εκμετάλλευσης, που αφορά σε είκοσι θαλάσσιες περιοχές, έντεκα στο Ιόνιο και εννέα στη Νότια Κρήτη.

Οι «σεισμικές έρευνες» για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Κέρκυρα, ενώ η εξόρυξη, αν τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά, μπορεί να ξεκινήσει και σε τρία χρόνια.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Ιωσήφ Αθανασιάδης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, ο Νίκος Βαρότσης, καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Γιάννης Γρηγορίου, ερευνητής εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση της ΚΕΔΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις και οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση στα γραφεία της ΚΕΔΕ με την εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…