Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2022

 Ημερίδα στο πλαίσιο της «Πράσινης Εβδομάδας – EU GREEN WEEK 2022» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20/6  η ημερίδα «Οικονομία, Μηδενική Ρύπανση και Βιοποικιλότητα – Σχέδιο δράσης και νέες προοπτικές» που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ.

Η ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος,  στο πλαίσιο της «Πράσινης Εβδομάδας – EU GREEN WEEK 2022».

Tο παρόν έδωσαν δήμαρχοι από διάφορα σημεία της Ελλάδας όπου παρουσίασαν τις δράσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθυνε η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά  Ροζίνα Βαβέτση, ενώ μεταξύ των βασικών ομιλητών ήταν και ο  πρόεδρος του «Πράσινου Ταμείου»  Στάθης Σταθόπουλος.

Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ  Σταύρος Μηλιώνης.

 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, βραβεύτηκε με το GREEN AWARD 2021 με αφορμή την συμμετοχή του στην περσινή «Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα», για τις δράσεις του που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω των μεγάλων έργων υποδομών που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή.

Για τις «πράσινες» δράσεις τους, βραβεύτηκαν επίσης οι Δήμοι Βόρειας Κέρκυρας, Σπάρτης, Ηρακλείου Αττικής, Αλμυρού, Λευκάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δομοκού, Ραφήνας – Πικερμίου και Λίμνης Πλαστήρα.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Καλαμάτα

Σύμβαση για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Καλαμάτας», υπεγράφη από τον δήμαρχο Θ.…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης,…