Άρθρο Localit 27 Ιουνίου, 2024

Ημερίδα διάσωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ διοργανώνουν την Κυριακή 30 Ιουνίου ημερίδα στο Αρκαλοχώρι με αφορμή την επίσκεψη της εθελοντικής ομάδας “Διασώστες Ζωής – Πρώτοι Βοηθοί” από την Κύπρο.

Οι Κύπριοι διασώστες θα μεταβούν στο Ηράκλειο στις 30 Ιουνίου 2024 με σκοπό να συμμετάσχουν σε κοινή δράση με τον Δήμο και την ομάδα ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ, με θέμα τον πρόσφατο σεισμό και το κοινωνικό αποτύπωμα που έχει αφήσει.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

  • Ξενάγηση στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές (Χουμέρι, Γάσι, Αρκαλοχώρι/ οικίσκοι προσωρινής διαβίωσης σεισμοπλήκτων) και εισήγηση από εθελοντές που διαχειρίστηκαν την κατάσταση τότε.
  • Συμβολική δενδροφύτευση
  • Πραγματοποίηση άσκησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενου με την ονομασία “Γλαύκος του Μίνωα” από τις δύο διασωστικές εθελοντικές ομάδες στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την άσκηση έρευνας και διάσωσης, θα πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024,  στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου στις 11.30 π.μ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…