Άρθρο Localit 07 Μαΐου, 2015

Ημέρα της Ευρώπης: Φεστιβάλ των περιφερειών και πόλεων

Europe DayΤο ερχόμενο Σάββατο 9 Μαΐου,  Ημέρα της Ευρώπης, τα όργανα της ΕΕ θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα προσκαλέσει επισκέπτες να βιώσουν την πολυμορφία των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών.

Όσοι επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία, το σημερινό ρόλο και τις δραστηριότητες του οργάνου, καθώς και για τις μελλοντικές προτεραιότητές του, μέσω των ενημερωτικών περιπτέρων των πολιτικών ομάδων της ΕτΠ και μέσω εξειδικευμένων παρουσιάσεων.

Η ομορφιά και η πολυμορφία των ευρωπαϊκών τοπίων, πολιτισμών και παραδόσεων θα τιμηθεί επίσης μέσω διαδραστικής έκθεσης. Περίπου 50 περιφέρειες και δήμοι περιμένουν τους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και εδέσματα και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και παιχνίδια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου

«Έξυπνες» διαβάσεις σε σχολικές ζώνες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει…

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…