Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2014

ILO:Κόκκινη κάρτα στην παιδική εργασία

red cardΔιεθνή εκστρατεία με σύνθημα, «κόκκινη κάρτα στην παιδική εργασία» και στόχο «να μπει οριστικό τέλος στην εκμετάλλευση των παιδιών» ξεκινά, από σήμερα, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας –International Labour Organization (ILO)- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, ζητεί από την ελληνική πολιτεία να λάβει μέτρα «για την προστασία της ελληνικής οικογένειας και κατ΄ επέκταση των ανήλικων μελών της», ενώ επισημαίνει ότι «μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την πραγματική παιδική εργασία, οι εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ανήλικους εργαζόμενους».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η σχολική διαρροή, να εξαλειφθεί η επαιτεία και η εργασία παιδιών στο δρόμο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η παρεμβατικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς συμβάσεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…