Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης, αποδίδει μεγάλη εξοικονόμηση κατανάλωσης και χρημάτων όπως δείχνουν οι στατιστικές μετρήσεις που γίνονται σε μηνιαία βάση.
Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου, στο διάστημα από το Δεκέμβριο 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο 2012, η διαφορά κατανάλωσης σε MWh είναι 843.042, και η συνολική εξοικονόμηση ανέρχεται στο ποσό των 66.729€, με τάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις, να φτάσει στο δωδεκάμηνο, στο ύψος των 85.000€ περίπου.
Όπως επισημαίνεται η παραπάνω εξοικονόμηση έδωσε τη δυνατότητα στο δήμο να προβεί σε μειώσεις των συνδρομών όλων των μελών του Κολυμβητηρίου, σε ποσοστό 20% και σε άλλες οικονομικές ελαφρύνσεις για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.