Άρθρο Localit 23 Μαρτίου, 2023

Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Κιόσκια ανακύκλωσης εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για ζεύγη ηλεκτρονικών κάδων απόρριψης μεταλλικών και πλαστικών αντικειμένων, οι οποίοι λειτουργούν με πρέσα ώστε να δέχονται περισσότερο υλικό, αντικαθιστώντας, με αυτό τον τρόπο, αναλογικά περισσότερους κλασσικούς κάδους, απελευθερώνοντας τους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Μάλιστα, τα κιόσκια διαθέτουν ηλιακά πάνελς ώστε να φορτίζουν για τις ανάγκες της λειτουργίας της πρέσας, χωρίς, δηλαδή, να καταναλώνουν ρεύμα. Επιπλέον, με αυτό το σύστημα, υπάρχει η ευελιξία εγκατάστασής τους σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου.

Σε πρώτη φάση, ζεύγη από κιόσκια Ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε 5 πλατείες και γήπεδα της πόλης, όπου υπάρχει κατανάλωση που παράγει απορρίμματα σε πλαστικό και μέταλλο (αλουμινένια κουτάκια κτλ): Γήπεδο Κύμης, Πλατεία Μινωτή, Πλατεία Γιαννετάκη, Πλατεία στο ΟΤ 216, Γήπεδο μπάσκετ Τυφώνα.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από εκμετάλλευση ευρωπαϊκού, επιχειρησιακού προγράμματος.

«Ο Δήμος Ηρακλείου έχει κάνει μεγάλα βήματα μπροστά στο κομμάτι που αφορά στην ανακύκλωση. Εμείς ως δημοτική αρχή, δίνουμε στους δημότες τα εργαλεία κι εκείνοι τα εκμεταλλεύονται, τοποθετώντας πλέον τον δήμο μας ψηλά στις λίστες με τις πόλεις που παράγουν την περισσότερη ανακύκλωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντηρούνται και βελτιώνονται οι ποδηλατόδρομοι Λίμνης Πλαστήρα

Στην συντήρηση και βελτίωση των ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης Αγράφων και Πλαστήρα, προχωρά ο…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», που…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορκωμοσία υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο…