Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2021

Ικαρία: Καταγραφή πολιτών με αδυναμία μετακίνησης για κατ’ οίκον εμβολιασμό

Ξεκίνησε την Τρίτη 20 Ιουλίου, μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Iκαρίας η καταγραφή των πολιτών που λόγω αδυναμίας τους να μετακινηθούν για λόγους υγείας (π.χ. κλινήρεις), επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ΄οίκον.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται  οι ενδιαφερόμενοι ή οικείοι τους όπως ΑΜΕΣΑ απευθυνθούν στην Υπηρεσία για την εγγραφή τους στη σχετική διαδικασία, δηλώνοντας
1.Ονομ/μο
2.ΑΜΚΑ
3.Τηλέφωνο
4.Χωριό.
Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2275350401 και 2275350510 κι ώρες 10πμ. έως 14μμ.
Email:info@ikaria.gov.gr
Όπως ενημερώνει ο Δήμος, με την ολοκλήρωση της καταγραφής θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους από κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών τoυ Κέντρου Υγείας Ευδήλου με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο Δήμος Ικαρίας θα διαθέσει όχημα και οδηγό/νοσηλευτή για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και του έργου του ιατρικού κλιμακίου

Είχε προηγηθεί στις 19 Ιουλίου, επιστολή  του δημάρχου του νησιού στο Δοικητή 2ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ  Χρήστο Ροιλό για τους κατ’οίκον εμβολιασμούς κατά Covid-19 στο Δήμο Ικαρίας, με την οποία ενημερώνει για τη διάθεση οχήματος και νοσηλευτικού προσωπικού από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Όπως αναφέρει στην επιστολή:

«Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 2460/16.7.2021 εγγράφου του Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δ. προς τους Δήμους όλης της χώρας, σύμφωνα με το οποίο οι Δήμοι καλούνται από το Υπουργείο Υγείας να συνδράμουν στον κατ’ οίκον εμβολιασμό κατά Covid-19 πολιτών με κινητικά προβλήματα, παρέχοντας ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας να προσεγγίσει τη μερίδα αυτή πολιτών, ο Δήμος Ικαρίας, συναισθανόμενος το χρέος ανταποκρίνεται στο αίτημα και διαθέτει για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής όχημα και νοσηλευτικό προσωπικό από το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι.

Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα λόγω της επικείμενης έναρξης των κατ΄ οίκον εμβολιασμών στις 23 Ιουλίου και στα πλαίσια της συνεργασίας μας ως Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, παρακαλούμε για τον άμεσο προγραμματισμό κι ενημέρωση από πλευράς σας για τον ορισμό και τη διάθεση υγειονομικού προσωπικού, ώστε να διευκολύνουμε από κοινού την εμβολιαστική προσπάθεια για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πού γίνονται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 27 Ιουλίου

Σήμερα,  Τρίτη  27 Ιουλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εμβολιασμός κατ’ οίκον στο Δήμο Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού κατ’ οίκον. Συγκεκριμένα μετά…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη 27 Ιουλίου στη Γλυφάδα για δωρεάν rapid test

Στη Γλυφάδα θα βρίσκεται και αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια…