Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2023

Ηγουμενίτσα: Ράμπες και χώροι υγιεινής για πρόσβαση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου

Στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες της περιοχής, προχωρά ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τον περασμένο Ιούλιο, προϋπολογισμού 103.000,00 ΕΥΡΩ με Φ.Π.Α. 24%, από τον δήμαρχο Ι. Λώλο και την ανάδοχο εταιρεία.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή νέων κεκλιμένων επιπέδων για την πρόσβαση στα σχολικά κτίρια και στη δημιουργία νέων χώρων υγιεινής ΑμεΑ είτε στην ανακατασκευή των υφιστάμενων. Πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και για την ανακατασκευή WC ΑμεΑ. Οι επεμβάσεις θα αφορούν και την κατασκευή ραμπών για την κυκλοφορία από το δρόμο στο πεζοδρόμιο αλλά και εσωτερικά του αύλειου χώρου για την προσέγγιση της κεντρικής εισόδου του σχολείου.

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας  Ιωάννης Λώλος σε σχετική του δήλωση μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι : «Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ισότιμη πρόσβαση στον Δήμο μας, όπου εξετάζουμε ειδικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες, με στόχο οι υπηρεσίες και οι υποδομές μας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα από τα άτομα αυτά, συνεχίζουμε στοχευμένα τις παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας τους».

Ο κ. Λώλος υπενθυμίζει επίσης:

  • Τη διαδικασία καταγραφής της προσβασιμότητας ΑμεΑ, σε συνεργασία με το ΤΕΕ που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2022, αλλά και τους ελέγχους-αυτοψίες σε δημόσια κτίρια με προτεραιότητα τα σχολεία, που ξεκίνησαν ένα μήνα μετά (Απρίλιο 2022).
  • Την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων διαδρομών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση από όλους σε κοινόχρηστους χώρους και κτίρια με κεντρικές λειτουργίες, με έμφαση στο κυριότερο αστικό κέντρο του Δήμου, την Ηγουμενίτσα, καθώς και στους οικισμούς Μαργαρίτι, Νέα Σελεύκεια, Πέρδικα, Πλαταριά και Σύβοτα.

«Εκμεταλλευόμενοι τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προχωράμε σε «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων – ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 8.821.294,06 € με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ καθώς και σε  «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 247.950,00€.

Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας με αναπηρία, καλύτερη και αξιοπρεπέστερη, προχωρώντας έμπρακτα στην υλοποίηση του κύριου στόχου μας, που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των ατόμων μειωμένης κινητικότητας, καθιστώντας τη διαβίωσή τους ευκολότερη και με ισότιμες ευκαιρίες», κατέληξε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…