Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2019

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει το δρόμο για να τρέξουν τα έργα του Μετρό»

«Η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει το δρόμο για να τρέχουν τα έργα του Μετρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας χθες στο περιθώριο συνεδρίασης του ΔΣ του οργάνου.

Ο κ. Καϊτεζίδης επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης με γρήγορους ρυθμούς, μετά την επιλογή της λύσης για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, ο οποίος παρέστη στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΑΣ, δήλωσε ότι «η απόφαση που εκδόθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία είναι μια απόφαση που δικαιώνει τις θέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης και ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουν τα έργα με την απόσπαση των αρχαίων και την επανατοποθέτησή τους αμέσως μετά στον χώρο. Ένας τρόπος ο οποίος σέβεται και την ιστορία και την αναγκαιότητα υλοποίησης του μετρό».

Ο κ. Καϊτεζίδης επισήμανε ότι το μετρό έχει ταλαιπωρήσει τους Θεσσαλονικείς και κινδυνεύει να εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη για την πόλη, καθώς, αν δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα, η χώρα μας θα χρειαστεί να επιστρέψει 720 εκ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις χρηματοδοτήσεις τριών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ αναφερόμενος στο έργο του Μετρό και στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, δήλωσε πως «δεν υπάρχουν άλλοθι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Το έργο έχει σαφείς μελέτες που πρέπει να υλοποιηθούν με ταχύτατους ρυθμούς. Επομένως αυτή η δικαίωση του δήμου και των φορέων της πόλης -διότι ήταν ομόψυχα διατυπωμένο το αίτημα και της Αττικό Μετρό- δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις να τρέξουν το έργο. Η πόλη θέλει ένα σύγχρονο μέσο μαζικής μεταφοράς, γιατί αν σημειώσουμε και την τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ, η Θεσσαλονίκη δεν έχει κανένα αξιόπιστο μέσο μαζικής μεταφοράς».

Κληθείς να απαντήσει για ενδεχόμενες πρόσφυγες στο ΣτΕ ο κ. Καϊτεζίδης τόνισεότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει οπουδήποτε. Είμαστε ένα κράτος δημοκρατικό, κράτος δικαίου». Πρόσθεσε όμως ότι στα 17 μέλη του ΚΑΣ υπήρξε μια ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς 13 ψήφισαν υπέρ της απόσπασης, δύο λευκά και δύο κατά της απόφασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…