Άρθρο Localit 31 Οκτωβρίου, 2019

Ιαπωνία: Kαταστράφηκε από πυρκαγιά το κάστρο του Σούρι, μνημείο της Unesco

Μεγάλο μέρος του κάστρου του Σούρι, το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από Unesco, στο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο ξύλινος σκελετός του κάστρου που καταστράφηκε είχε ανοικοδομηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη σε φωτογραφίες και παλαιά σχέδια. Το κάστρο του Σούρι, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, αποτελούσε την καρδιά ενός συγκροτήματος το οποίο είχε κατασκευαστεί την εποχή της ανεξάρτητης αυτοκρατορίας Ryukyu και χρησιμοποιούνταν από τον 15ο αιώνα.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κάστρο χρησιμοποιούνταν από το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Οκινάουα και μέχρι τη δεκαετία του 1970. Μετά την επισκευή του το κάστρο χρησιμοποιείται ως εθνικό πάρκο από το 1992. Ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας το 2000. Εκτός από την κεντρική αίθουσα του κάστρου, έχουν καταστραφεί το βόρειο και το νότιο τοίχος του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν στη διάρκεια της νύκτας έδειξαν τεράστιες φλόγες να καταστρέφουν το ιστορικό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται σε έναν λόφο πάνω από την πόλη Νάχα, την πρωτεύουσα της Οκινάουα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδικό φόρο για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού θεσπίζει η Νορβηγία

Οι νομοθέτες της Νορβηγίας ενέκριναν χθες (05/06) την εισαγωγή ενός ειδικού τουριστικού φόρου με στόχο…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…