Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2017

Η βελτίωση ανθρωπιστικών αναγκών και η επιτάχυνση απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, στη συνάντηση Αβραμόπουλου- Μουζάλα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρίσκεται στην Αθήνα, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι οι άμεσες προκλήσεις στο μεταναστευτικό και η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα. Ειδικότερα, θα συζητηθούν η βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα υποδοχής, η αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών, καθώς και η επιτάχυνση της απορρόφησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Αβραμόπολου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από ένα δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τη διαχείριση των συνόρων και την ασφάλεια. Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο σημαντικό αποδέκτη χρηματοδοτήσεων από τα ταμεία της ΕΕ για τη μετανάστευση και τις εσωτερικές υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, από το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει προς την Ελλάδα 352 εκατ. ευρώ για έκτακτη βοήθεια από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF). Επιπλέον, διατίθεται σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους περίπου 198 εκατ. ευρώ, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από το νέο μέσο Έκτακτης Ανάγκης (EU Emergency Support Instrument). Αυτό το ποσό προστίθεται στα 509 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη δεσμευθεί για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020 (294.5 εκατ. ευρώ από το AMIF και 214.7 εκατ. ευρώ από ISF).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…