Άρθρο Localit 16 Αυγούστου, 2021

Η Ρόδος πρωτοπόρος στην πράσινη ηλεκτροκίνηση -2,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», (Άξονας Προτεραιότητας «Περιβάλλον»), με προϋπολογισμό 2.529.515,00 ευρώ, εντάχθηκε το έργο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης Δήμου Ρόδου και Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΔΕΣ ΡΟΔΑ», όπως ενημερώνει ο Δήμος του νησιού, επισημαίνοντας ότι η ηλεκτροκίνηση έχει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί.

«Η Ρόδος αναδεικνύεται πρωτοπόρος στην εφαρμογή φιλικών προς το Φυσικό Περιβάλλον πολιτικών, με στόχο τη βιωσιμότητα και την ανάδειξή της, σε Πράσινο Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έργο αφορά στον εξοπλισμό των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και της «ΡΟΔΑ», με δέκα  ηλεκτροκίνητα οχήματα, για αντίστοιχες ανάγκες τους, τα οποία θα είναι καινούργια και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για χρήση, μαζί με εξάμηνη εκπαίδευση και υποστήριξη του προσωπικού.

«Η Ρόδος πρωτοπορεί στην στροφή προς την αειφορία και τη βιωσιμότητα. Προκειμένου να θεμελιώσουμε από σήμερα, ένα βιώσιμο μέλλον για τους Ροδίτες, κι ένα Παγκόσμιο Πράσινο Προορισμό για τους επισκέπτες μας. Στη στρατηγική μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Ηλεκτροκίνηση, ώστε να μειώνουμε διαρκώς το οικολογικό αποτύπωμα, των δραστηριοτήτων του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεών μας.
Πετυχαίνουμε να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα με τη χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», της αγοράς δέκα (10) ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που καλύπτουν μεταξύ άλλων πρακτικές ανάγκες υψηλού συμβολισμού, όπως το Ηλεκτροκίνητο Πυροσβεστικό και το Ηλεκτροκίνητο Ασθενοφόρο για τις ανάγκες της Μεσαιωνικής Πόλης και της Λίνδου μας. Όπως τα τρία ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία της «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», που θα συμβάλλουν με οικολογικό τρόπο, στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της Επιχείρησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.
Προμήθεια Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων
Τα  Η/Ο που  θα καλύψουν τις αντίστοιχες ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, είναι:
• Ένα (1) ηλεκτρικό Ασθενοφόρο, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση της διακομιδής ασθενών και για την άμεση επέμβαση σε περιστατικά που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών, εντός της Μεσαιωνικής Πόλης.
• Ένα (1) ηλεκτρικό Πυροσβεστικό όχημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την άμεση επέμβαση σε πυρκαγιές. Το μέγεθος του είναι τέτοιο, που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία, λόγω των ειδικών του διαστάσεων, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ή στην Λίνδο.
• Ένα (1) ηλεκτρικό Σάρωθρο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό, κοινοχρήστων χώρων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, κ.λπ.
• Ένα (1) ηλεκτρικό Ανατρεπόμενο Όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών.
• Ένα (1) ηλεκτρικό Επιβατηγό Όχημα, επτά (7) θέσεων, το οποίο θα χρησιμοποιείται για μεταφορά προσωπικού.
• Δύο (2) ηλεκτρικά VAN για εξοπλισμό Κινητού Συνεργείου, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για μεταφορά και χρήση φορητών εργαλείων (Διεύθυνση Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών).
• Επτά (7) Σταθμοί Φόρτισης για τα παραπάνω οχήματα.
• Τα υπό προμήθεια οχήματα και ο εξοπλισμός θα είναι καινούργια, και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για χρήση.
• Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται από τον προμηθευτή η εκπαίδευση και η υποστήριξη του προσωπικού του Δήμου, για τουλάχιστον έξι (6) μήνες από την οριστική παραλαβή των οχημάτων και του εξοπλισμού.

Για τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, η προμήθεια αφορά σε:
• Τρία (3) ηλεκτροκίνητα Αστικά Λεωφορεία, δεκαπέντε (15) καθήμενων επιβατών και σαράντα πέντε (45) ατόμων συνολικού αριθμού επιβατών.
• Τρείς (3) δίδυμοι Φορτιστές, ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 44kW, το κάθε δίδυμο, που θα χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Τα παιδιά των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μάζεψαν ελιές και το λάδι θα διανεμηθεί στις κοινωνικές δομές

Τα παιδιά με τους υπεύθυνους των ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του δήμου Πατρέων, “ΚΟΜΑΙΘΩ” και «ΑΜΠΕΤ…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 25 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Γωνιές Ανακύκλωσης» σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Στην παράδοση  εξοπλισμού στα σχολεία που συμμετέχουν στο project “RECYCLERS ! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 18 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής για μαθητές

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (CΑΜ) διοργανώνει την 6η Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη, η οποία πραγματοποιείται…