Άρθρο Localit 03 Νοεμβρίου, 2013

Η «Πύλη Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας» άνοιξε στο Δήμο Καλλιθέας

e-voteΜε την  πρώτη ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία των σχολείων της Καλλιθέας,  που διεξήχθη την  περασμένη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, άνοιξε η ” Πύλη Ηλεκτρονικής  Δημοκρατίας” του Δήμου .

Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, εξέλεξαν ηλεκτρονικά τα νέα τους Δεκαπενταμελή Συμβούλια.  Η διαδικασία στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ολοκληρώθηκε σε 45 λεπτά και ψήφισαν  περίπου 300 μαθητές.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επαφή των μαθητών με την εφαρμοσμένη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υπηρεσία των δημοκρατικών θεσμών, σε συνδυασμό με την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες. Σταδιακά, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα επεκταθεί και σε άλλους κοινωνικούς χώρους, πέραν των σχολείων, για να υποστηρίξει τη μαζική διατύπωση γνώμης και τη συμμετοχή των πολιτών στο δημόσιο διάλογο.

Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος στηρίζει στην πράξη τις καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες νέων επιστημόνων, όπως είναι αυτή του φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  Δημήτρη Τερζόπουλου, ο οποίος ανέπτυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Καλλιθέας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…