Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2023

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά συνάντηση με τον Θ. Λιβάνιο για τα προβλήματα των ΚΕΠ

Συνάντηση με τον  υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Θ. Λιβάνιο για τα προβλήματα των ΚΕΠ ζητά η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Ειδικότερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά να ενημερωθεί αναφορικά με τις  νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες, σύμφωνα με τον ομοσπονδία,  οδηγούν στη μη ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων. Ζητά επίσης από κοινού να διασφαλιστεί «η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ως μια υπηρεσία με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υφυπουργέ,

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) αποτελούν μια Δημοτική Υπηρεσία πρώτης γραμμής στον καθημερινό αγώνα αντιμετώπισης προβλημάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Μια υπηρεσία καταξιωμένη στην συνείδηση του πολίτη παρά την οργανωτική και λειτουργική απαξίωση που έχει επιφέρει η έλλειψη πόρων οικονομικών και έμψυχου δυναμικού που θέτουν πολλές φορές ανυπέρβλητα εμπόδια στην σωστή λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Είναι κοινή παραδοχή πως ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός συμβάλλει στην λειτουργική απαξίωση, που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν το σύνολο των εργαζομένων που εργάζονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) όλης της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μη ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων που από κοινού έχουν συνεισφέρει στο να αναγνωρίζεται η υπηρεσία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ως μια καταξιωμένη στην συνείδηση του κόσμου Δημοτική υπηρεσία.

Η συσσωρευμένη εμπειρία τόσο των εργαζομένων Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) όσο και των Διοικητικών Δημοτικών Υπαλλήλων πρέπει από κοινού να οδηγεί σε ισότιμη υπηρεσιακή εξέλιξη τόσο τις υπηρεσίες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), όσο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ειδικές προϋποθέσεις, αποκλεισμούς ή διαχωρισμούς!!!

Επίσης «σενάρια» που διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, επισημαίνουμε πως εάν ευσταθούν, θα οδηγήσουν σε «αδιέξοδα» που θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα μεγάλα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και από κοινού να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ως μια υπηρεσία με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή.

Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειές σας!!!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…