Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2021

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού για την αναχαίτιση της πανδημίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού ως άμεσου και ριζικού μέτρου Δημόσιας Υγείας με σκοπό την αναχαίτιση του επερχόμενου τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19). Παράλληλα δηλώνει  την αντίθεσή της «με τον τρόπο που επιδιώκει να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η κυβέρνηση, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη ατομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι η  κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα «σπατάλησε πολύτιμο χρόνο σε επικοινωνιακά παιχνίδια με περιστασιακές και σπασμωδικές αντιδράσεις, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την πανδημία αποτελεσματικά αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία της Δημόσιας Υγείας…ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία και στο θέμα των εμβολιασμών».

Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι  θα συνεχίσουν να δίνουν στην πρώτη γραμμή την καθημερινή μάχη έναντι της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19), προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες υπό αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), με ελλείψεις προσωπικού αλλά και αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ωστόσο επιμένει ότι «με το ανάλγητο αυτό μέτρο της υποχρεωτικότητας και της τιμωρητικότητας που το συνοδεύει, πέραν του διχασμού ανάμεσα στο προσωπικό, θα προκληθεί και μεγάλη σύγχυση στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., αφού η αναστολή εργασίας θα απομακρύνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί εγκαίρως».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ,  υπερασπιζόμενοι όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού καλούμε:

  1. Τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα την Κ.Ε.Δ.Ε. να μην μεταφέρουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου στους Προϊσταμένους και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας δεν πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και ιδιαιτέρα των Κοινωνικών Δομών.
  2. Τους Προϊσταμένους να μην δώσουν καμιά ονομαστική λίστα μη εμβολιασμένων συναδέλφων τους, κι αν το έχουν ήδη κάνει, να ζητήσουν την ανάκλησή της.
  3. Όλους τους εργαζόμενους να μην καταθέσουν τα Πιστοποιητικά Εμβολιασμού ή νόσησης όταν τους ζητηθούν και να συνταχτούν με τους συναδέλφους τους οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελεύθερης επιλογής κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αποδοχές.

Καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αιρετούς να διεκδικήσουν περαιτέρω θέσεις Ιατρών Εργασίας (Ι.Ε.) και επιστημονικού προσωπικού Δημόσιας Υγείας με ενισχυμένο, ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας (εμβολιασμοί, ενημέρωση, μετεμβολιαστική κάλυψη, λήψη, εφαρμογή και έλεγχος προληπτικών μέτρων και σχεδίων δράσης).

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι: «Οι εμβολιασμοί οι οποίοι αποτελούν επιστημονικό επίτευγμα της ανθρωπότητας, δεν συνιστούν μόνο μια πράξη ατομικής προστασίας αλλά και κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη 9 Αυγούστου

Σε 166 κεντρικά σημεία της επικράτειας, διενεργούνται δωρεάν rapid tests για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid tests στην κεντρική πλατεία Κοζάνης την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Συνεχίζεται η διενέργεια τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid 19, από τις…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Σε 154 κεντρικά σημεία της επικράτειας, διενεργούνται δωρεάν rapid test για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ…