Άρθρο Localit 09 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε:
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενώσουν στη Θεσσαλονίκη τη φωνή τους με τους υπαλλήλους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και με του Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης των επαίσχυντων και αντεργατικών πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της αντεργατικής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι ο Νόμος για τα εργασιακά (Ν.4808/2021) με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και μπαίνει επί της ουσίας «λουκέτο» στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για να ενισχυθεί η εργοδοτική ασυδοσία. Ο Νόμος αυτός αποτελεί «ταφόπλακα» για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο κατάλογος με τα αντεργατικά Νομοσχέδια και τις αποφάσεις νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταδικάζουν την Ελληνική Κοινωνία στη φτώχια είναι μεγάλος. Ακόμη ένα παράδειγμα αποτελεί η κατάθεση εν μέσω καλοκαιριού Νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο και ψηφίστηκε (Ν.4826/2021).
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Αιρετούς προωθούν με θέρμη ένα μοντέλο ιδιωτικοποίησης μέσω της σύστασης «Αναπτυξιακών Εταιρειών», στις οποίες θα ανατίθενται ολόκληρες υπηρεσίες των Δήμων. Αυτή η μεθόδευση αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέτει αναμφισβήτητα σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και αυξάνει το κόστος που επωμίζονται οι Δημότες.
Όλοι μαζί, στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει μεγαλύτερη φτωχοποίηση, προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και ισοπεδώνει ότι απέμεινε από την μνημονιακή λαίλαπα. Ζητούμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4808/2021 για τα εργασιακά και διεκδικούμε εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ν.4808/2021 ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΜΕΣΩ ΤΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από σήμερα οι αιτήσεις για τα έξοδα ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς από τον “Daniel”

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel»,…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μ. Δημοπούλου: Δύο καινοτομίες το επόμενο διάστημα για τα ζώα συντροφιάς

Τη λειτουργία δύο καινοτομιών για τα ζώα συντροφιάς το επόμενο διάστημα προαναγγέλλει η Ειδική Γραμματέας…

Ενδιαφέρουν 03 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκύκλιος ΕΦΚΑ για αναγνώριση υπολειπόμενου χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο Δημόσιο

Με Εγκύκλιο του ΕΦΚΑ παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με τις δυνατότητες που έχουν υπάλληλοι στο Δημόσιου…