Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2016

Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου προχωρά στην κατασκευή 26 υδατοδρομίων εντός του 2017

υδατοδρόμιαΣτην αδειοδότηση και κατασκευή των υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα προχωρά η περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με στόχο εντός του 2017 να έχουν παραδοθεί στα λιμενικά ταμεία.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου ο Γ. Χατζημάρκος η προώθηση της κατασκευής των υδατοδρομίων περιλαμβάνεται στο τριετές πλάνο τουρισμού της περιφέρειας, που παρουσιάζεται αύριο Τρίτη αναλυτικά στην Αθήνα, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και την MarketingGreece.
Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στο ραδιοσταθμό
«Στο Κόκκινο», είναι «αυτονόητη ανάγκη» των 48 κατοικημένων νησιών της περιοχής να αποκτήσουν μία σταθερή υποδομή εναέριων μεταφορών, ανεξάρτητη από την ακτοπλοΐα, όχι μόνο για την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων, τις ανάγκες των υποδομών υγείας και την προσβασιμότητα όλων σε αυτά.
Στο πλαίσιο αυτό η περιφέρεια Ν. Αιγαίου αναλαμβάνει πλέον η ίδια τις διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων σε 26 νησιά, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αποκλειστικά από ίδιους πόρους (περίπου 3 εκατ. ευρώ) και χωρίς να περιμένει έσοδα από την υλοποίηση και λειτουργίας τους, όπως είπε ο κ.Χατζημάρκος.
Το υδατοδρόμιο θα κατασκευάζεται στο όνομα του λιμενικού ταμείου κάθε περιοχής, στο οποίο αφού ολοκληρώνεται θα παραδίδεται «χωρίς ούτε ένα ευρώ έσοδα», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Είναι μία επένδυση για την πατρίδα και τις ανάγκες των νησιών, προσέθεσε.
«Δική δική μας ελπίδα είναι το τρίτο τρίμηνο του 2016 να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και το δίκτυο να είναι σε πλήρη ανάπτυξη στο τέλος του 2017», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου από την Αρχαία Ολυμπία: «Η Αυτοδιοίκηση δεν παραχωρεί καμία αρμοδιότητα – Αντίθετα διεκδικούμε περισσότερες, με πόρους και προσωπικό»

Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής της Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…