Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2019

Η ΠΕΔ Αττικής συμμετέχει στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης των υποδομών ένταξης

Η ΠΕΔ Αττικής συμμετέχει σε εταιρικό σχήμα με επικεφαλής  εταίρο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, που υποβάλει Πρόταση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF).

Η πρόταση αφορά τη μελέτη των ενταξιακών πολιτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στη νότια Ευρώπη σε αντιδιαστολή με δύο χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Βέλγιο και Σουηδία).

Με την υλοποίηση της πρότασης θα ενισχυθούν οι υποδομές ένταξης αφενός μέσω της δημιουργίας ψηφιακού one-stop-shop (υπηρεσία μιας στάσης)  και αφετέρου μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Δήμοι, περιφέρειες και λοιποί οργανισμοί από τις Νότιες χώρες της Ευρώπης αναμένεται να υποστηριχθούν από τη δράση και να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ενταξιακές στρατηγικές, να υιοθετήσουν ψηφιακές λύσεις για την ένταξη και να βελτιώσουν τις υποδομές τους.

Στη μελέτη υλοποίησης προβλέπεται η διενέργεια πιλοτικών δράσεων σε τομείς ευρέως φάσματος προκειμένου η προσλαμβάνουσα τεχνογνωσία να διαχέεται προς όλους τους συμμετέχοντες εταίρους και στο τέλος της δράσης θα υπάρξει αποτίμηση του οφέλους από την υλοποίηση του όλου προγράμματος.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκτός της ΠΕΔ  Αττικής στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν οι δήμοι, Αθηναίων, Λειβαδιάς και Νίκαιας/Ρέντη, η ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και φορείς από άλλες έξι χώρες. (Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Σουηδία, Πορτογαλία).

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης στις προκύπτουσες για τη χώρα μας ωφέλειες από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επισήμανε «ότι πρόκειται για μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να διευρύνουμε σε σημαντικό βαθμό την τεχνογνωσία μας για τις υποδομές ένταξης γεγονός που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…