Άρθρο Localit 29 Ιουνίου, 2022

Η Πάτρα αποκτά σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αναβαθμίζεται ριζικά το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η Πάτρα αποκτά το σύγχρονο κτίριο που της αξίζει.

O Δήμος Πατρέων, κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης, στην Ειδική Υπηρεσία Ε.Π. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το έργο «Συντήρηση, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών», προϋπολογισμού 2.660.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την στατική αποκατάσταση, την λειτουργική αναδιαρρύθμιση, την κατασκευή νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και την ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπονται νέες κατασκευές και ενίσχυση των υφιστάμενων στοιχείων, κατασκευή αποθηκευτικών και βοηθητικών χώρων, δύο θαλάμων οπτικοακουστικού υλικού, ενώ στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης, προβλέπεται μεταξύ άλλων, αφενός η κατασκευή νέου θερμομονωτικού κελύφους και αφετέρου εγκατάσταση κλιματισμού σε όλους τους χώρους, στους δε χώρους των εκθέσεων, θα εγκατασταθεί μονάδα απόλυτης ακρίβειας.

Έχει συνταχθεί επίσης, μελέτη προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, “το συγκεκριμένο έργο επιβάλλεται να γίνει, προκειμένου η Δημοτική Βιβλιοθήκη να λειτουργήσει ικανοποιητικά και να ανταποκριθεί στον σύγχρονο πολιτιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Στόχος του έργου, είναι να διευρυνθούν οι δραστηριότητες που παρέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη, να προσφέρει σύγχρονές υπηρεσίες ως κλασική βιβλιοθήκη και επιπλέον θα δημιουργηθεί στο ισόγειο μεγάλη νεανική βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δύο χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά”.

Να σημειωθεί, ότι ο χώρος των εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης, που βρίσκεται στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, θα μεταφερθεί στο ισόγειο του σημερινού Δημαρχιακού Μεγάρου, αφού οι υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα εκεί, θα μεταφερθούν στο νέο Δημαρχείο, στο κτίριο του πρώην Αρσακείου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημοτικές βιβλιοθήκες 18 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Λέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Αιτήσεις εγγραφής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν για ακόμα μια χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 19 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 στον Δήμο Αχαρνών

Στην Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης συμμετέχει ο Δήμος Αχαρνών με τη…

Δημοτικές βιβλιοθήκες 13 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης…