Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2022

Η “Ομπρέλα” Ζογγολόπουλου εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα

Ως μετάβαση σε νέα περίοδο, με μια πόλη που θα μπορεί να αλλάζει όμορφα, αποκτώντας πολιτισμό και νέες οπτικές, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου την εγκατάσταση στην πόλη του γλυπτού  «Ομπρέλα» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

«Τιμή για την πόλη»

Ο κ. Παπαστεργίου, ευχαριστώντας το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου  τόνισε ότι αυτή η δωρεά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Τρίκαλα, με το έργο ενός γλύπτη μπροστά από την εποχή του. Μάλιστα στο σχετικό σημείωμα του Ιδρύματος, τονίζεται ότι «ο μοντερνισμός του έργο του καλλιτέχνη συνάδει με τη φιλοσοφία της πόλης, που αποτελεί πρότυπο καινοτομίας».
Και πως «στο επίκεντρο της πόλης των Τρικάλων βρίσκεται πάντοτε ο άνθρωπος και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, ακριβώς όπως και το μήνυμα της τέχνης του Γιώργου Ζογγολόπουλου που θέλει τη γλυπτική να ζει δίπλα στον άνθρωπο καλλιεργώντας καθημερινά την αισθητική και πνευματική του αντίληψη».

«Γιατί στα Τρίκαλα»

Σχολίασε, επίσης, το ότι πολλοί/ες στα Τρίκαλα μπορεί να είχαν στον νου τους περισσότερες ομπρέλες, όπως στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ακριβώς διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου Νίκος Θεοδωρίδης, λέγοντας ότι πρόκειται για την πρώτη ομπρέλα που σχεδίασε ο παγκοσμίου φήμης γλύπτης, επισημαίνοντας και τις μικρές δυνατότητες του χώρου τοποθέτησης στα Τρίκαλα.
Ακολούθως ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα Τρίκαλα και την επί χρόνια σχέση του με την πόλη (καθώς και με την ορεινή Ελάτη), τονίζοντας τρία βασικά χαρακτηριστικά των τρικαλινών: ποιότητα, ευαισθησία, καλοσύνη, επισημαίνοντας, ουσιαστικά, τους λόγους για τους οποίους επελέγησαν τα Τρίκαλα ως πόλη τοποθέτησης του πρώτου έργου του γλύπτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: Stand για τα κατοικίδια απέναντι από το ΚΕΠ

Το πρώτο stand  για την ασφαλή παραμονή των κατοικιδίων των πολιτών κατά τη διάρκεια των…

Με μια ματιά 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν δήμος Πατρέων και ΣΕΓΑΣ

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν αύριο Σάββατο και ώρα 10 π.μ. ο δήμος Πατρέων και ο ΣΕΓΑΣ. Το…

Με μια ματιά 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπράτηση 15 εκ. ευρώ στο δήμο Χανίων για ανάπλαση στο κέντρο της πόλης και του Ποδηλατοδρομίου

Την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων ανακοίνωσε σήμερα ο…