Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2022

Η “Ομπρέλα” Ζογγολόπουλου εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα

Ως μετάβαση σε νέα περίοδο, με μια πόλη που θα μπορεί να αλλάζει όμορφα, αποκτώντας πολιτισμό και νέες οπτικές, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου την εγκατάσταση στην πόλη του γλυπτού  «Ομπρέλα» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

«Τιμή για την πόλη»

Ο κ. Παπαστεργίου, ευχαριστώντας το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου  τόνισε ότι αυτή η δωρεά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Τρίκαλα, με το έργο ενός γλύπτη μπροστά από την εποχή του. Μάλιστα στο σχετικό σημείωμα του Ιδρύματος, τονίζεται ότι «ο μοντερνισμός του έργο του καλλιτέχνη συνάδει με τη φιλοσοφία της πόλης, που αποτελεί πρότυπο καινοτομίας».
Και πως «στο επίκεντρο της πόλης των Τρικάλων βρίσκεται πάντοτε ο άνθρωπος και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, ακριβώς όπως και το μήνυμα της τέχνης του Γιώργου Ζογγολόπουλου που θέλει τη γλυπτική να ζει δίπλα στον άνθρωπο καλλιεργώντας καθημερινά την αισθητική και πνευματική του αντίληψη».

«Γιατί στα Τρίκαλα»

Σχολίασε, επίσης, το ότι πολλοί/ες στα Τρίκαλα μπορεί να είχαν στον νου τους περισσότερες ομπρέλες, όπως στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ακριβώς διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου Νίκος Θεοδωρίδης, λέγοντας ότι πρόκειται για την πρώτη ομπρέλα που σχεδίασε ο παγκοσμίου φήμης γλύπτης, επισημαίνοντας και τις μικρές δυνατότητες του χώρου τοποθέτησης στα Τρίκαλα.
Ακολούθως ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα Τρίκαλα και την επί χρόνια σχέση του με την πόλη (καθώς και με την ορεινή Ελάτη), τονίζοντας τρία βασικά χαρακτηριστικά των τρικαλινών: ποιότητα, ευαισθησία, καλοσύνη, επισημαίνοντας, ουσιαστικά, τους λόγους για τους οποίους επελέγησαν τα Τρίκαλα ως πόλη τοποθέτησης του πρώτου έργου του γλύπτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 17 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Καρδίτσας: Ξεκινά το έργο για την κατασκευή νέου κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού προσαγωγής…

Με μια ματιά 16 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανάκληση παραχώρησης από το δήμο Σερρών του γηπέδου στον Πανσεραϊκό λόγω έργων

Στην ανάκληση παραχώρησης του Δημοτικού γηπέδου στον Πανσερραϊκό λόγω έναρξης εργασιών, προχώρησε ο Δήμος Σερρών.…

Με μια ματιά 16 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Διήμερο Bazaar ρούχων και άλλων χρηστικών ειδών από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο

Το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, διοργανώνει μεγάλο διήμερο Bazaar ρούχων και άλλων χρηστικών ειδών,…