Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2015

Ι. Μουζάλας για μεταναστευτικό : Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», δήλωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Όπως είπε, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Συνεχίζοντας, ο Ι. Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις προτάσεις και τα μέτρα που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό. Προσέθεσε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα καταγράφει τους εισερχομένους στο έδαφός της πρόσφυγες-μετανάστες, ο κ. Μουζάλας απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι 2.000 άνθρωποι πέρασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 40 ημέρες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…